Actualitate

FOTO | Peste două tone de gunoaie, adunate din pădurea de lângă Tisău

Direcția Silvică, în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și Primăria Tisău, a organizat o acțiune de igienizare la Ocolul Silvic Tisău, în cadrul campaniei „Curățăm România”, inițiată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În urma acțiunii desfășurată în pădurile de la Izvoranu și Bărbuncești, a fost colectată o cantitate impresionantă de deșeuri, care a însumat 2.275 kg. Dintre acestea, 1.230 kg au reprezentat deșeuri din plastic, 320 kg deșeuri din sticlă, iar 725 kg au fost deșeuri din metal. Pe lângă acțiunea de curățare, autoritățile au și pregătit locul pentru petrecerile de 1 mai, zona fiind cunoscută ca refugiu pentru amatorii de grătare.

„2.275 kg, din care: 1.230 kg plastic, 320 kg sticlă, 725 kg metal. Aceasta este «recolta» de deșeuri abandonate în zona trupurilor de pădure Izvoranu și Bărbuncești, din comuna Tisău, județul Buzău. 15 voluntari, cetățeni ai comunei și 56 de reprezentanți ai diferitelor instituții din județ, respectiv: Romsilva – Direcția Silvică Buzău, Ocolul Silvic Buzău, Agenția pentru Protecția Mediului Buzău, Garda de Mediu  Buzău, Comisariatul Județean și Primăria Tisău, au acționat cu spirit civic, încercând să pregătească zona pentru ieșirile în natură cu ocazia zilei de 1 Mai. Felicitări tuturor! Să sperăm că au dat un exemplu care va fi preluat  și munca lor va fi respectată de către cei care vor vizita locurile”, au transmis reprezentanții campaniei „Curățăm România”, pe pagina
oficială de Facebook.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna, a lansat Campania Națională „Curățăm România!”, care se desfășoară în perioada 4 aprilie–4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. Dincolo de apelul la implicare, Ministerul pune la dispoziția UAT-urilor și un program de finanțare pentru aceste acțiuni, cu un buget total de 20 de milioane de lei. În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor din UAT-urile beneficiare, se vor acorda sume între 3.000 și 30.000 de lei. În cadrul campaniei, sunt eligibile proiectele care au ca scop ecologizarea zonelor afectate de poluarea cu deșeuri (plastic, metal, deșeuri de echipamente electrice și electronice, sticlă, hârtie, cartoane, lemn, cauciuc, materiale textile, baterii și acumulatori, anvelope), inclusiv a gospodăriilor, zonelor de protecţie din jurul lacurilor naturale, a lacurilor de acumulare, cursurilor de apă, digurilor, a canalelor, barajelor şi a altor lucrări hidrotehnice, a câmpurilor și pădurilor de pe raza teritorială a unităților administrativ-teritoriale sau de pe a asociațiilor de dezvoltare intercomunitară.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker