luni, 01 martie 2021

FOTO | Patrimoniul culinar românesc, valorificat în proiectul internaţional „Viva Cuisine”

Liceul Tehnologic „Di­mitrie Filipescu” Buzău a primit, săptămâna aceasta, vizita partenerilor din Turcia, Grecia şi Bulgaria, în cadrul proiectului proiect Erasmus+, „Viva Cuisine”. Proiectul se referă la un stil de viaţă cât mai sănătos, iar la final, ca produse ­in­telectuale vor rezulta un glosar de termeni culinari şi un software de traducere a reţetelor culinare în ci­nci limbi. De asemenea, „Viva Cuisine” are drept scop valorizarea patrimoniului gastronomic local.

Discuţiile din cadrul proiectului se vor axa pe educaţia culinară, în special pe stilul de viaţă sănătos, iar beneficiarii direcţi, elevii, au de învăţat lucuri interesante şi extrem de utile.

Vizita de la Buzău este a doua din cadrul proiectului, iar cea de-a treia va avea loc în Grecia. Finalul proiectului va fi găzduit de Turcia, anul viitor.

loading...
error: Content is protected !!