Administrație

FOTO / Parcările de pe marginile drumurilor naționale, pline de gunoaie

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău (DRDP) le bate obrazul celor certați cu bunul simț, care aruncă gunoaiele pe marginea drumului, fără pic de remușcare sau rușine. În ultimele zile, angajații DRDP Buzău au colectat cantități impresionante de pe marginea drumurilor naționale care tranzitează județul, cu precădere în preajma parcărilor, acolo unde oamenii au lăsat ambalaje de toate felurile și mărimile.

DN 10 (Buzău-Brașov) și DN 1B (Buzău-Ploiești) au fost arterele de drum unde angajații DRDP au întreprins acțiuni de salubrizare, fiind uimiți chiar și ei de cantitatea de gunoaie aruncate aici, cu toate că aceste drumuri sunt curățate periodic. „Este incredibil cât gunoi pot arunca participanții la trafic în parcările adiacente drumurilor naționale. Imaginile de astăzi (3 august, n.r.) au fost surprinse în parcările de pe DN 1B, iar cei ce curăță periodic sunt angajații SDN Buzău”, transmite DRDP Buzău.

Nu doar drumurile sunt sufocate de gunoaie, ci și râul Buzău sau Lacul Siriu, după cum a arătat-o studiul Administrației Bazinale Buzău-Ialomița (ABA), care a relevat că cele mai multe gunoaie se strâng în amonte, pe Lacul Siriu, fiind apoi purtate de râul Buzău și strângându-se de o parte și de alta a malurilor. Cu toate că echipele de voluntari au colectat deșeurile care pluteau, este puțin probabil ca fenomenele de acest fel să nu se mai repete, iar oamenii nu par să înțeleagă că aruncarea gunoaielor în natură nu este ceva normal sau de bun simț.

Articole similare