Actualitate

FOTO | Militarii de la Divizia 2 Infanterie „Getica”, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 23”

Aproximativ 10.000 de militari din România și din 13 națiuni aliate și partenere – Albania, Bulgaria, Franța, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Olanda, Muntenegru, Polonia, Portugalia și SUA – au participat, timp de aproape două săptămâni, la exercițiul „Saber Guardian 23”. În prezența ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, a avut loc, marți, 6 iunie, Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional „Saber Guardian 23”, în raionul de instruire Bordușani (Ialomița). Programul a cuprins acțiuni de forțare și trecere a Dunării cu subunități și unități de manevră, sprijinite de structuri aeriene, navale și de geniu, o expoziție de tehnică militară și ceremonia de închidere a exercițiului. La acest eveniment au participat și militarii de la Divizia 2 Infanterie „Getica”, sub comanda generalului-maior Claudiu-Mihail Sava.

„Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului multinațional <Saber Guardian 23> a avut loc, marți, 6 iunie, în prezența ministrului Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și a șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, în raionul de instruire Bordușani (Ialomița). Militarii Diviziei 2 Infanterie <Getica>, sub comanda generalului-maior Claudiu-Mihail Sava, au executat acțiuni de forțare și trecerea Dunării cu subunități și unități de manevră, sprijinite de structuri aeriene, navale și de geniu alături de forțe din state NATO și partenere”, transmite MApN.

Saber Guardian 23 este un exercițiu multinațional de nivel întrunit, condus de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu” din cadrul Statului Major al Apărării și este integrat în complexul de exerciții Defender Europe 23, alături de activități de instruire precum Swift Response 23 și Immediate Response 23, transmite MApN.

Defender Europe 23 este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA în Europa (USEUCOM) și condus de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF). Exercițiul Saber Guardian este inclus în programul de exerciții de antrenament comun USAREUR-AF, în vedere creșterii interoperabilității la nivel comun și multinațional cu forțele armate ale statelor aliate și partenere.

Articole similare