sâmbătă, 16 ianuarie 2021

FOTO: Militari şi politicieni, la o acţiune de împădurire la Berca

Acţiune de împădurire de amploare, organizată de Primăria Berca, timp de două zile, alături de Liceul Tehnologic „Sf. Mu­cenic Sava” şi de partenerul oficial, OMV Petrom. Sute de voluntari locali au participat la acţiunea de împădurire des­făşurată pe raza comunei, la care au fost prezenţi atât militari, ai Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, cât şi personalităţi publice, care, conform primarului Ionel Dobriţa, au dat o lecţie de responsabilitate faţă de me­diul înconjurător.

„Pe parcursul a două zile, am plantat aproximativ 7.000 de puieţi. Plantăm în fiecare an, însă, în acest an a fost o acţiune mai amplă, cu implicarea mai multor instituţii ale statului angrenate în acest proiect. Am ales zone afectate de calamităţi naturale în general, de alunecări de teren, la sugestia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am primit şi sarcini. Deci am respectat ce trebuie făcut şi unde trebuie”, a spus Ionel Dobriţa, primarul comunei Berca.

Acţiunea a dorit să marcheze atât Ziua forţelor terestre, care se sărbătoreşte astăzi, de Sfântul Gheorghe, cât şi a Centenarului Marii Uniri. Prezent la Berca, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, General de brigadă Gheorghiţă Vlad a transmis: „Astfel de fapte reprezintă o grijă pentru viitor, o grijă pentru a preda mai departe un spirit civic, demonstrând încă o dată legătura vie dintre armată şi societate, dându-ne şi de această dată, nouă, militarilor, încre­derea că atitudinea de respect faţă de natură este prezentă în rândul românilor”, a precizat generalul Vlad. La acţiunea de voluntariat au participat, alături de locuitorii comunei Berca, peste 60 de militari.

La Berca a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care s-a alăturat voluntarilor acestui proiect joi, 19 aprilie. “Avem un rol important în protejarea naturii! În această săptămână (săptămâna trecută, n.r.), în judeţul Buzău au avut loc mai multe acţiuni de ecologizare, care sper să devină un exemplu pentru noi toţi (…) Sper că într-o zi vom învăţa că, fără să avem grijă de mediul înconjurător, uşor-uşor o să murim odată cu natura”, a spus Neagu.

A fost prezentă la acţiunea de împădurire de la Berca şi deputatul social-democrat de Buzău Ionela Dobrică. Ea a precizat, într-o postare pe Facebook, că va răspunde unor asemenea invitaţii ori de câte ori va avea ocazia: “O vorbă inţeleaptă pe care o ştiu e că în viaţă trebuie să plantezi un pom! Am răspuns cu drag invitaţiei Primariei Berca şi am plantat, alături de 250 de voluntari şi parteneri publici şi privaţi din judeţul Buzău, peste 6.500 de arbuşti în zone afectate de alunecările de teren în ultimii ani. O voi face de fiecare dată când am ocazia şi vă invit si pe voi să faceţi acelaşi lucru cu gândul la generaţiile viitoare!” a scris, pe pagina sa oficială de Facebook, Ionela Dobrică.

Acţiuni precum cea de săptămâna trecută se organizează la Berca de două ori pe an.

2 COMENTARII

  1. Domnule Ionescu O,oamenii astia au facut gauri (gropi) pe un teren si intr-un sol nu tocmai „prietenos”.Si daca ar fi plantat fie si numai cate un puiet pe zi si tot e de apreciat gestul si munca lor.In ceea ce priveste prezenta politicienilor la astfel de activitati,probabil ca ei au venit sa se „antreneze” pentru dat „gauri” in buget in viitor.

  2. Au slăbit forțele țării: În 2 zile doar 7000 de puieți? Cam puțin pentru 250 de oameni menționați de „tovarășa”deputat. !5 puieți pe zi? Hm! le-ați cărat și apă?!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!