Educație

FOTO | Laboratoare la cele mai înalte standarde și profesori bine pregătiți pentru elevii buzoieni care vor să lucreze în industria ospitalității

Lipsa meseriașilor este una dintre marile provocări cu care se confruntă piața muncii în momentul de față, iar tinerii au început să înțeleagă că învățând o meserie încă din școală au posibilitatea să se întrețină singuri, făcând carieră atât în țară cât și în străinătate.

Mizând pe mottoul „un gram de practică  valorează cât o tonă de teorie, iar un grăunte de imaginație face mai mult decât un car de practică”, reprezentanții Li­ceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău le oferă posibilitatea tinerilor de clasa a VIII-a să se înscrie la una dintre specializările atât de căutate pe piața muncii. Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău este o „școală care te învață”, care de-a lungul timpului pregătește elevi pentru industria ospitalității (bucătari, ospătari, cofetari, patiseri – brutari), atât la învățământul liceal cât și cel profesional.

„Instruirea practică este atuul școlii noastre, atât prin dotarea laboratoarelor la cele mai înalte standarde, cât și prin măiestria cadrelor didactice. Elevii școlii au reușit să obțină rezultate notabile atât la nivel județean, na­țional și internațional, dar și mai departe în carieră. Dăruim cu drag toate cu­noștințele noastre, avem diverse activități la nivelul școlii unde organizăm întâlniri cu operatorii economici cu care colaborăm, cu bu­cătari renumiți care au fost plăcut surprinși de interesul elevilor în tainele gastronomiei”, se arată în comunicatul Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău.

Elevi liceului buzoian au fost inclusiv alături de mari chefi bucătari la o acțiune de voluntariat la nivelul orașului Buzău, unde au ajutat la pregătirea mâncării pentru oamenii străzii și copii orfani.

Orele de instruire practică sunt văzute ca o „oportunitate de învățare” pentru elevi. Aceștia transformă școala într-un spațiu al creativității, iar ceea ce învață aici folosesc la orele de instruire practică pe care le desfășoară și în unitățile de alimentație publică cu care școala are încheiate contracte de colaborare.

„Dacă vă plac provocările și experiențele noi, atunci locul vostru este alături de echipa Liceului Tehnologic Meserii și Servicii Buzău!”, este mesajul liceului buzoian.

Pentru anul școlar 2020-2021, liceul buzoian vine cu o ofertă educațională constând în clase destinate unor ca­lificări profesionale precum tehnician în gastro­nomie, coafor stilist, teh­nician ­ana­lize produse alimentare, teh­nician în turism, bucătar, ospătar, cofetar-patiser, brutar-patiser etc. Important de știut este că Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău include în oferta educațională atât clase de liceu (la zi sau seral), cât și de învățământ profesional.

Buzoienii de clasa a VIII-a interesați de oferta Liceului Tehnologic Meserii și Servicii se pot prezenta la sediul instituției, în strada Bazalt, nr. 15, sau pot solicita detalii la numărul de telefon 0238.719. 223, pe pagina de Facebook Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău sau pe site-ul liceulmeseriiservicii.ro.

Articole similare