marți, 22 septembrie 2020

FOTO | Deputatul Ionela Dobrică, în delegaţia oficială a Legislativului la Forumul Tinerilor Parlamentari de la Viena

În contextul actualei preşedinţii austriece a Consiliului Uniunii Europene, la Viena s-a desfăşurat a cincea ediţie a Forumului Tinerilor Parlamentari sub egida EU40. La invitaţia JungeIndustrie Austria, o reţea de tineri antreprenori şi directori austrieci şi mai mulţi parlamentari din statele membre ale Uniunii Europene au avut o serie de întrevederi cu omologi din Parlamentul austriac, cu membri ai guvernului cărora li s-a alăturat Cancelarul Federal Sebastian Kurz, şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Din reţeaua tinerilor membri parlamentari europeni EU40 face parte şi deputatul social-democrat buzoian Ionela Dobrică care, alături de alţi câţiva membri ai Legislativului, a participat la cele două zile de activităţi ale forumului.

„Forumul de la Viena s-a concentrat pe relaţionarea dintre tinerii politicieni şi tine­rii oameni de afaceri. Consider că atunci când faci parte din Legislativ trebuie să ai contact cu toate ramurile societăţii şi să înţelegi cât mai bine cum funcţionează acestea şi cum sunt interconectate. Având în vedere piaţa comună europeană şi tendinţa depăşirii graniţelor fizice cu ajutorul tehnologiei este necesar ca fiecare dintre noi să avem contact atât cu piaţa internă cât şi cu cea externă pentru a fi capabili să armonizăm cât mai bine legislaţia cu nevoile antreprenorilor şi implicit ale cetăţenilor care sunt beneficiarii finali ai fiecărei decizii”, spune Ionela Dobrică.

EU40 este o reţea a membrilor Parlamentului European care au vârsta sub 40 de ani şi are ca scop punerea în contact a tinerilor politicieni. Misiunea acesteia este de a întări rolul noii generaţii de decidenţi şi de a contura viitorul politicii la nivel european într-un mod care să reflecte mentalitatea, viziunea şi necesităţile celor pe care îi reprezintă.

„Când am primit invitaţia de a mă alătura acestei reţele de tineri parlamentari am acceptat imediat. Nu în ciuda faptului că din aceasta fac parte reprezentanţi ai între­gului spectru politic, ci tocmai din acest motiv. Pentru a înţelege cât mai bine ce trebuie să faci dacă doreşti să onorezi mandatul primit de la cetăţeni trebuie să înţelegi cât mai bine societatea în sens cât mai larg al acestui concept. Astfel, relaţionarea cu membri ai altor partide, ai altor parlamente naţionale, şi din alte domenii de activitate, observarea şi experimentarea altor modele democratice şi antreprenoriale, toate cred că vor contribui la îmbunătăţirea constantă a activităţii noastre ca tineri parlamentari, prin implementarea bunelor practici inspirate din experienţa celor pe care îi întâlnim”, mai spune deputatul social-democrat buzoan Ionela Dobrică.

Aceasta este unul din cei mai tineri deputaţi din această legislatură, vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor şi membru al Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, care are la activ 78 de iniţiative parlamentare.

 

loading...
error: Content is protected !!