joi, 03 decembrie 2020

FOTO/VIDEO: Gala Ştiinţelor, momentul de glorie pentru olimpicii buzoieni şi profesorii lor

Moment emoţionant, ieri, 6 iunie, în cadrul Galei Ştiinţelor de la Buzău. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Jude­­ţean, sub egida Ministerului Educaţiei, au premiat olimpicii buzoieni care s-au remarcat anul acesta la olimpiadele de Fizică, Chimie, Biologie, şi pe profesorii lor. În sala mare a Consiliului Judeţean au urcat, rând pe rând, profesorii care au reuşit an de an să pregătească elevi pentru cele mai importante faze ale olimpiadelor şcolare la cele trei discipline. Premiile au constat în diplome şi trofee. La rândul lor, peste 230 de elevi au fost invitaţi pe scenă pentru a primi medalii şi diplome.

Din păcate, la eveniment nu au putut fi prezenţi toţi premianţii, o parte dintre ei (profesori şi elevi) aflându-se la ore. Cel mai emoţionant moment l-a constituit premierea cadrelor didactice, care s-au arătat impresionate de aplauzele primite din partea sutelor de elevi din sală şi de prezentările făcute de amfitrionul evenimentului, inspectorul Serenella Dinu.

236 de olimpici la 36 de competiţii

„Am premiat 236 de olimpici, participanţi la cele 36 de competiţii şcolare, olimpiade şi concursuri pe care le-am organizat anul acesta în judeţul Buzău. Este vorba în primul rând despre trei mari olimpiade, de Chimie, Fizică şi Biologie, dar şi de cea de Astronomie. De asemenea, premiem şi olimpicii care au participat la olimpiadele interdisciplinare: Olimpiada Ştiinţe pentru Juniori, Olimpiada Ştiinţele Pământului şi Olimpiada pentru elevii din Învăţământul Rural <Impuls Perpetuum>. Suntem la a doua ediţie a Concursului <Horia Hulubei> de Fizică, pe care l-am iniţiat la Buzău. Avem trei participări şi trei medalii obţinute la olimpiadele internaţionale. Este vorba despre premiul II, medalie de argint, la Olimpiada de Chimie, obţinută de Gabriela Oprea de la Colegiul Hasdeu; premiul III, medalie de bronz, la Olimpiada Internaţională de Astronomie, obţinută de Cristian Ardeleanu de la Şcoala nr 11; medalie de argint la Olimpiada Ştiinţe pentru Juniori, obţinută de Eugen Piron, acum la Colegiul Hasdeu. La Buzău, numărul olimpicilor naţionali reprezintă un procent cuprins între 5% şi 10% din totalul elevilor participanţi la olimpiadele judeţene. Să nu uităm că România ocupă locul I în lume la cele trei discipline: Chimie, Fizică şi Biologie“, a declarat inspector şcolar Fizică-Chimie, Serenella Dinu.

„Vreau să merg la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti“

„Anul acesta am obţinut la Olimpiada Naţională de Fizică premiul I, medalie de aur şi, anul trecut, m-am calificat şi la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie, unde am luat medalie de bronz. Îmi place foarte mult Fizica şi am devenit pasionat de această materie din clasa a VI-a, când am început să fac Fizică la şcoală. În plus, de mic mi-au plăcut fenomenele din spaţiu, iar din clasa a VI-a am început să combin Astronomia cu Fizica. În viitor, mi-aş dori să merg la liceul unde merg cei mai mulţi olimpici la Fizică, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. După absolvire, probabil voi face cercetare în domeniul Fizicii”, a declarat pentru OPINIA Cristian Ardeleanu, elev în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 11 (pregătit la Fizică de prof.  Tincuţa Iftimie şi la Astronomie de prof. Dănuţ Ilie).

„Aş vrea să devin medic sau preot, să salvez trupul şi sufletul“

„Îmi place foarte mult Matematica şi anul acesta am ajuns la barajul II şi III pentru faza internaţională a olimpiadei. Din păcate, nu m-am calificat în lotul naţional. De asemenea, m-am calificat şi la Olimpiada Naţională de Fizică, dar nu am participat pentru că a fost organizată în acelaşi timp cu cea de Matematică. Anul trecut am luat medalie de aur la olimpiada de Matematică, iar anul acesta am luat medalie de argint. Sunt pasionat de Matematică din clasele primare datorită doamnei profesoare şi mamei mele. Am şi un unchi care este fizician, care mă mai ajută. În viitor mi-aş dori să ajung la Colegiul Hasdeu şi, ca profesie, aş vrea să devin medic sau preot; vreau să salvez trupul şi sufletul”, a declarat pentru OPINIA Luca Pană, elev în clasa a VII-a la Şcoala nr. 1 „Căpitan Aviator Mircea Bădulescu” (pregătit la Matematică de prof. Toader Gabriela şi la Fizică de prof. Maria Grigore Răducan).

 

loading...
error: Content is protected !!