Cultură

FOTO | Elevi și profesori din 12 țări francofone participă la Centrul Internaţional „Voluntariat pentru comunitate” de la Buzău

Aproape 170 de elevi, profesori și animatori din 12 ţări francofone participă în această perioadă la cea de a X-a ediție a Centrului Francofon Internaţional „Voluntariat pentru comunitate”, proiect unic ȋn România şi ȋn Europa Centrală şi Orientală. Este vorba despre participanți din România, Franța, Belgia, Austria, Congo, Tunisia, Republica Moldova, Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia și Polonia care în perioada 30 iunie-13 iulie Prin intermediul limbii franceze, se vor organiza ateliere de teatru, abilități practice, muzică și dans francofon, sport și alte evenimente cultural-educaţionale care promovează diversitatea culturală şi voluntariatul pentru comunitate.

Activitățile educaționale din tabăra vor avea loc la Hotelul MC Pietroasa, Poiana Pinului.

„Noutatea acestei ediții este reprezentată de activitățile propuse participanților în limba engleză și în limba spaniolă, plurilingvismul fiind o valoare importantă a francofoniei. Proiectul Centrului Francofon Internațional urmăreşte să creeze un ecosistem francofon de tineri, profesori şi părinţi care să dezvolte proiecte în țările pe care le reprezintă. Exersarea limbii franceze, multiculturalitatea, plurilingvismul, dezvoltarea competențelor sociale și a iniţiativei personale şi a spiritului de echipă reprezintă scopuri definite ale acestui proiect internațional. Alături de atelierele coordonate de cei 16 tineri animatori din Franța, Belgia, Congo și Republica Moldova și Polonia,  vor mai fi organizate şi activităţi de meşteşuguri tradiţionale româneşti (ȋn parteneriat cu Şcoala Gimnazială Merei), ateliere de tehnici de supravieţuire (ACMRR Buzău) şi activităţi de promovare a patrimoniului cultural și natural din județul Buzău. De asemenea, o importantă dimensiune a taberei este reprezentată de voluntariatul pentru comunitate. Participanţii vor avea ocazia de a organiza un atelier-spectacol la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice <Al Marghiloman>, scopul fiind consolidarea comunicării dintre generaţii”, a declarat inițiatorul proiectului, inspectorul școlar Maria-Monalisa Pleșea.

La cea de-a 10 ediție, ca urmare a parteneriatului cu Biroul Regional pentru Europa Centrală și Orientală al Organizației Internaționale a Francofoniei, vor participa 36 de elevi olimpici naționali și internaționali la limba franceză din Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România.

La evenimentele din cadrul acestui proiect internaţional, vor participa și reprezentanţi ai ambasadelor francofone din România, ai asociaţiilor şi instituţiilor partenere : Consiliul Județean Buzău, Delegaţia Wallonia-Bruxelles, Asociația „Echanges Internationaux dans l´ éducation”, Biroul Regional pentru Europa Centrală și Orientală al Organizației Internaționale a Francofoniei etc.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker