ActualitateCultură

FOTO / Cum a sărbătorit ia un elev de la „Tehnic” împreună cu polițiștii buzoieni

Mădălin Liță, elev al Liceului Tehnic Buzău, a fost vizitat astăzi, când se sărbătorește „Ziua Universală a Iei Românești”, de polițiști, care au apreciat calitatea sa de păstrător al tradițiilor românești.

Polițiștii au dorit să împărtășească cu toți buzoienii pasiunea acestui tânăr elev: „Astăzi, 24 iunie, de Ziua Universală a Iei Românești, va facem cunoscută povestea inedită a elevului Liță Mădălin, păstrător al tradițiilor noastre românești, ce și-a amenajat în gospodărie un muzeu al artei populare.

Mădălin, elev în clasa a X-a la Liceul Tehnic Buzău, originar din C.A.Rosetti, ne-a mărturisit, în repetate rânduri, că nu ar da pentru nimic locurile natale și traiul la sat, autenticitatea și liniștea acestei vieți duse în rit strămoșesc”, au transmis polițiștii buzoieni, care au și îmbrăcat astăzi ia acasă la Mădălin.

Pasiunea lui pentu lucrurile tradiționale s-a născut din copilărie când a crescut la bunica sa, tatăl său fiind bolnav imobilizat într-un scaun cu roțile, iar mama sa  mereu ocupată cu treburi.

El a reușit ca până la această vârstă să colecționeze obiecte populare astfel încât  din donaţiile primite şi achiziţiile făcute de-a lungul timpului, a reuşit să amenajeze un mic muzeu al artei populare. În colecţia sa se află un război de ţesut vechi de aproximativ 70 de ani, la care a învăţat să confecţioneze covoare, carpete şi alte produse de artizanat.

 

Articole similare