vineri, 16 aprilie 2021

FOTO: Cu sprijinul Consiliului Judeţean / Moş Crăciun a împărţit 220 de pacheţele la Spitalul Judeţean Buzău pentru copiii internaţi şi pentru cei ai angajaţilor

Moş Crăciun a adus un strop de lumină şi bucurie în sufletele copiilor pe care sărbătorile îi găsesc internaţi pe secţiile Spitalului Judeţean Buzău. Graţie Consiliului Judeţean, Moş Crăciun a poposit, miercuri,  20 decembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, însoţit de ajutoare. Este vorba despre reprezentanţi la vârf ai Consiliul Judeţean şi ai unităţii sanitare. Li s-au alăturat şi copiii din grupul ,,Happy Kids“, de la Palatul Copiilor, care au organizat o campanie de colectare de jucării în rândul elevilor Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 7 din Buzău şi pe care le-au donat Spitalului. Toate cadoruile au ajuns la acei copii pe care sărbătorile îi prind internaţi. Ei vor petrece timpul mai plăcut şi îi vor ajuta să treacă mai uşor peste suferinţă şi dorul de acasă. Moşul a avut daruri atât pentru copiii internaţi pe secţiile spitalului, dar şi pentru cei ai angajaţilor unităţii sanitare.

La Spitalul Judeţean Buzău s-a creat o tradiţie ca, în preajma Crăciunului, cu sprijinul Consiliului Judeţean, copiii angajaţilor, dar şi cei internaţi pe secţii, să se întâlnească cu Moş Crăciun. Directorul Spitalului Judeţean, Claudiu Damian, împreună cu preotul care slujeşte la capela unităţii medicale au reuşit să creeze, de fieare dată, o atmosferă propice unui astfel de moment .

În holul Spitalului au venit, miercuri dimineaţă, 12 colindători voluntari,  care l-au întâmpinat pe Moşul cu sacul cu daruri. Un sac încăpător în are au fost aduse 220 de daruri pentru cei mici. El a oferit cadouri copiilor angajaţilor chiar sub brăduţ. ,,Pentru că ne dorim să fim ca o mare familie, bucuria a fost mare pentru mine, pentru că anul acesta au venit mai mulţi copii ai angajaţilor la întâlnirea cu Moş Crăciun. Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean a mers personal la spital pentru a oferi daruri copiilor angajaţilor cărora le-a mulţumit pentru eforturile depuse la locul de muncă astfel încât bolnavii care trec pragul unităţii sanitare să fie mulţumiţi. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a mers apoi împreună cu Moş Crăciun în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, unde alături de managerul unităţii sanitare, Claudiu Damian, le-a oferit copiilor cadouri constând în fructe, dulciuri şi jucării. Au primit cadouri peste 50 de copii internaţi, urmând ca alte câteva pacheţele să ajungă la copiii spitalizaţi în secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean Buzău. 15 dintre ele vor ajunge la Secţia de Boli infeţioase, după cum a precizat Claudiu Damian, directorul Spitalului Judeţean.

loading...