luni, 06 iulie 2020

FOTO | Copiii din Buzău, invitați să devină actori în filmul „Misterul Extratereștrilor”

• Filmările vor avea loc la Vila Albatros din Parcul Marghiloman

Proiect inedit derulat de Clubul de teatru și ­ci­nema ScenART al Centrului Cultural „Alexandru Mar­ghiloman”, luna aceasta la Buzău. Coordonatorul clubului, Alex Pamfile, va realiza un film pentru copii și cu copii. Este vorba ­des­pre un altfel de atelier de cinema, în cadrul căruia cei mici au ocazia să descopere cum se realizează un film.

Filmul se numește „Mis­terul Extra­tereș­tri­lor”, acesta fiind cel de al treilea realizat până acum la Centrul Cultural „Al. Marghiloman”, cu copii în rol de actori.

Filmările vor avea loc în zilele de 12, 13, 14, 19 și 20 august, de la ora 10,00 la ora 15,00, atelierul fiind deschis pentru copiii cu vârstele între 7 și 13 ani. Toți copiii interesați să participe la acest proiect ine­dit sunt rugați să îl contacteze pe coordonatorul Clubului ScenArt, Alex Pamfile la numărul de telefon 0735.259.684.

Filmul va fi realizat la Vila Albatros din Parcul Marghiloman. Singura ce­rință specială este ca participanții la acest film să fie prezenți în fiecare zi , pentru a asigura continuitatea turnajului. Machiajul se va realiza aici, în fiecare zi înaintea începerii filmări. Proiecția filmului realizat va avea loc vineri 23 august.

După pirați și haiduci, întâlnire cu extratereștrii

„Acest film este unul cu și pentru copii. Am mai realizat la Centrul Mar­ghiloman astfel de filme. Mai exact două; unul având ca subiect niște pirați care naufragiază pe o insulă, iar altul cu haiduci. Noul film pe care ne-am propus să îl realizăm se numește Misterul Extratereștrilor. Nu este o superproducție. Pur și simplu este un film care urmărește să le ofere copiilor din Buzău posibilitatea de a descoperi cum se realizează un film, dar și informații interesante des­pre subiectele abordate în scenariu. Vor fi martorii etapelor de creare a unui film, de la scenariu până la interpretare. Acest lucru îi va ajuta să lucreze mai ușor în cadrul unui grup, să se exprime și să lase ­ima­ginația să se dezvolte”, a declarat coordonatorul Clubului ScenArt, Alex Pamfile.

„Copiii își pot lua filmul acasă”

Potrivit buzoianului, scenariul filmului este realizat chiar de el, dar pe parcursul filmărilor acesta se va mai putea schimba. „Potrivit scenariului, copiii vor căuta și descoperi niște semne, iar pe baza lor, la final se vor întâlni cu extratereștrii”, a mai declarat Alex Pamfile.

Până acum s-au înscris în acest proiect 16 copii care vor interpreta diferite roluri în filmul cu extratereștri.

„La final, filmul va fi proiectat în cadrul Clubului de teatru și cinema, copiii având posibilitatea să îl ia acasă pe stick sau DVD și să arate familiei și prietenilor cum s-au descurcat în calitate de actori”, mai spune coordonatorul Clubul ScenART.

 

Cine este Alex Pamfile

Buzoianul Alex Pamfile este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografică „I.L. Caragiale”, studiind apoi în Franța.

„Am terminat regie de teatru la UNATC, apoi am plecat la Strasbourg, unde am studiat critică de film. Am locuit într-un cartier mai <sensibil>, cum îl numeau ei, de imigranți. Aici am avut rol de animator cultural pentru o populație care avea mai greu acces la evenimente culturale. Practic, ieșeam cu ei la muzee, la teatre… M-am întors în țară în anul 2017”, a mai declarat Alex Pamfile.

loading...
error: Content is protected !!