Actualitate

Foto/ Ciuperca asiatică „atacă” din nou în Pădurea Crâng

Direcţia Silvică Buzău a început, vineri, să taie ulmii uscaţi din pădurea Crâng, care sunt afectaţi de o ciupercă. Operaţiunea a fost anunţată de reprezentanţii Direcţiei Silvice, care  transmit opiniei publice că începe „extragerea ulmilor uscați din Pădurea Crâng, afectați de ciuperca Ophiostoma novo-ulmi, pentru a stopa răspândirea acesteia la arborii sănătoși și a preveni dispariția ulmilor din această pădure administrată de Ocolul Silvic Buzău”.

Nu este prima măsură de acest fel aplicată de Ocolul Silvic  în Pădurea Crâng. Din păcate, Ocolul Silvic este nevoit să recurgă astăzi  din nou la extragerea ulmilor care au continuat să se usuce. Sute de ulmi din Pădurea Crâng, unde se află cel mai mare parc al Buzăului, au fost tăiați încă din 2018, după ce au fost măcinați de această ciupercă asiatică împotriva căreia specialiștii  se pare că nu au leac.  Din fericire această ciupercă  nu afectează și alți copaci, în afara ulmilor.

Operațiunea de vineri s-a făcut nu numai pentru igienizare și pentru stoparea răspândirii ciupercii și la alți ulmi, ci și pentru a preveni accidentele  care ar putea avea loc în rândul persoanelor care își petrec timpul liber în  Pădurea Crâng.

Decizia de îndepărtare a ulmilor uscați a avut loc după o consultare prealabilă a specialiștilor. „Decizia a fost luată la recomandarea unui specialist în fitopatologie din cadrul Institutului Național de Cercetare- Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, filiala Cluj, iar pe această temă a fost organizat miercuri, 15 iulie, o consultare publică cu factorii interesați la care au participat reprezentanți ai Primăriei și specialiști silvici”, mai transmit reprezentanții Ocolului Silvic Buzău, care spun și faptul că „operațiunea de extragere a arborilor uscați respectă toate prevederile legale și sunt autorizate, iar în campaniile de împădurire viitoare vor fi plantați alți arbori în locul celor afectați de fenomenul uscării”.

Direcția Silvică Buzău, structură a Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, administrează la această dată, prin cele șapte ocoale silvice, 88.594 hectare de fond forestier, din care 66.993 de hectare sunt proprietate publică a statului.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker