vineri, 25 septembrie 2020

FOTO Ceremonii în memoria militarului căzut la datorie în Afganistan

Militarii din Buzău au ținut astăzi un moment de reculegere în memoria camaradului lor căzut la datorie joi, în Afganistan, într-un atac cu o mașină capcană în centrul capitalei Kabul. Atât la Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni” de unde plecase Ciprian Ștefan Polschi cât și personalul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, al Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” și al Batalionului 200 Sprijin „Istrița” au participat pe platoul unității la ceremonii pentru cinstirea sublocotenentului post-portem Polschi Ciprian-Ștefan, decedat pe timpul executării unei misiuni în străinătate.

Eroul Polschi Ciprian Ștefan, născut în municipiul Buzău, era încadrat ca șofer autostație radio în Batalionul 52 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni”.

Militarul se afla în misiune în teatrul de operații din Afganistan din 22 iulie 2019, fiind încadrat ca șofer în cadrul Comandamentului de Operații Speciale NATO din Kabul.
Joi, 5 septembrie, pe timpul executării unei misiuni administrative, militarul, cu trei misiuni în același teatru de operații, și-a pierdut viața în urma unui atac cu un autovehicul capcană.
Militarul era căsătorit și avea doi copii.
A fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem și decorat de Președintele României cu Ordinul Național Steaua României, în grad de Cavaler, cu însemne pentru război.

În numele personalului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, ne exprimăm adânca tristețe și profunda compasiune pentru familia eroului Polschi Ciprian-Ștefan, camaradul nostru din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale și parte a familiei Armatei Române.
Onoare și cinste eroilor noștri!„, este mesajul militarilor din Buzău.

Eroul sublocotenent (p.m.) Ciprian Ștefan Polschi a fost comemorat astăzi și de militarii Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri” în baza militară din Kandahar.

În cadrul serviciului religios au fost pomeniți și eroul sublocotenent (p.m.) Aurel Marcu, căzut la datorie la data de 6 septembrie 2007 și diplomatul român, căzut la datorie pe 3 septembrie 2019.

loading...
error: Content is protected !!