Cultură

FOTO / Ce pune la cale actorul Cristi Martin după încheierea BIAF

Actorul Cristi Martin și-a legat existența de Buzău după căsătoria cu buzoianca Irinel Constantinescu, fondatoarea și directorul Festivalului Comic 7 B, festival pe care cei doi îl organizează de șapte ani. În plus, el și-a pus amprenta creatoare asupra Buzăului și în calitate de  profesor de actorie la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, putându-se mândri deja că mai mulți elevi pregătiți de el au fost premiați la concursurile de specialitate. Pe mulți dintre foștii săi elevi i-a avut alături la Buzau International Arts Festival.

„Eu nu mai sunt profesor la Liceul de Arte, dar vin foști elevi de-ai mei și ne ajută. Am avut în festival expoziție la Iazul Morii cu absolvenți. A fost și o elevă de clasa a VIII-a, o expoziție de pictură și de grafică a celor de la «Margareta Sterian». Am fost «deschizător» de expoziție. Iubesc Liceul «Margareta Sterian». O parte din sufletul meu a rămas acolo, alături de ei. O să-i promovez de câte ori am ocazia și ei sunt alături de noi încă de la începuturi, ca voluntari. Au avut în festival și o piesă de teatru. Este vorba despre cei care au câștigat Olimpiada de actorie de la Timișoara, cu spectacolul  «Un bărbat și câteva femei»,  după «Un bărbat și mai multe femei». M-am bucurat să-i văd pe scenă. Au jucat și foști elevi de-ai mei”, a mărturisit actorul Cristi Martin.

Toate cele nouă arte s-au întâlnit  la Buzău în festival, pentru că  Buzz IFF și Comic 7B s-au unit, iar lor li s-au adăugat evenimente precum concerte, lansări de carte, expoziții de sculptură, de instalații, de fotografie. Așa se face că și oamenii care au lucrat pentru realizarea lui au fost mai mulți decât în anii anteriori. Actorul Cristi Martin afirmă că, în afară de cele două persoane foarte importante din festival, buzoiencele Irinel Constantinescu Martin și Mihaela Constantinescu, „reginele festivalului”, cum le numește el, i-au mai fost  alături și alte persoane care au dat o mână de ajutor. „Este o armată de oameni care ne ajută. Este Teodor  alături de mine, buzoian, regizor și fotograf și alți oameni: Sabina Gherghe, Ariana Dinu, Andrada Enache, Andrei Enache, Alina Mirea, Tudor Vlaicu, Bogdan Tănase, Bianca Ene. Sunt o mulțime. O parte dintre ei mi-au fost elevi”.

Actorul are o bună colaborare la Buzău și cu Teatrul „George Ciprian”, unde se pregătește pentru o premieră. „Colaborez foarte bine cu Teatrul George Ciprian. Am colaborat întotdeauna extraordinar de bine. Am găsit înțelegere și prietenie la directoarea Gina Chivulescu și la tot personalul teatrului. Au fost alături de noi ne-au susținut. Legat de Buzău, la Teatrul «George Ciprian» o să scot un spectacol pentru copii în regia lui Ionuț Ghinea, «Lampa lui Aladin». O să joc geniul din lampă”, anunță actorul. După premiera de la Buzău, viața artistică a lui Cristi Martin se va relua în Capitală: „O să reiau piesele pe care le-am lăsat înainte de pandemie, o să încep proiecte noi și filmările de la «Las Fierbinți» și «Lecții de viață»”.

Articole similare