CulturăEducație

FOTO / Ce premii a acordat Biblioteca Județeană la „Bătălia cărților”

În prezența scriitoarei Passionaria Stoicescu, Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” a găzduit joi, 8 decembrie, finala concursului „Bătălia cărților” și premierea câștigătorilor acestei competiții ajunsă la a III-a ediție. Biblioteca Județeană a făcut și cadouri câștigătorilor  competiției, pentru că  dorește să încurajeze participarea și să aibă, de la o ediție la alta, din ce în ce mai mulți participanți.  „Suntem la a treia ediție a concursului <Bătălia cărților>. Ultima secvență din acest concurs se desfășoară astăzi (n.r., 7 decembrie) la Biblioteca Județeană, când au loc ultimele încercări ale celor care au citit cărțile frumoase pe care noi le-am propus spre lectură și vor fi premiați. O să-i felicităm pentru ceea ce fac. O să le oferim și un mic cadou constând în bani”, a spus directorul instituției de cultură, Sorin Burlacu.

Și pentru că nu e suficient  să-i oferi unei comunități o bibliotecă frumoasă ca să te poți aștepta ca oamenii să vină să citească sau să împrumute cărți, mai ales acolo unde  biblioteca nu a făcut niciodată parte din viețile lor, directorul instituției, Sorin Burlacu s-a gândit să extindă plaja de premiere și să-i recompenseze și pe cei mai fideli dintre ei, precum și pe partenerii de proiecte care încurajează copiii să treacă pragul bibliotecii, să citească și să împrumute cărți.

Astfel, din acest motiv, al încurajării copiilor și tinerilor să citească și să participe la competiții de lectură,Biblioteca Județeană a premiat și pe „cei mai harnici utilizatori ai bibliotecii, pe categorii: copii, tineri și adulți” , după cum a precizat directorul Sorin Burlacu.

Cu același prilej, au mai fost acordate premii pentru cei mai importanți parteneri ai bibliotecii, în proiecte culturale desfășurate în 2022, și pentru cei mai activi cititori ai bibliotecii.

„Am reușit astăzi să premiem pe cei mai importanți parteneri ai noștri din perspectiva parteneriatelor culturale pe care le-am desfășurat pe parcursul întregului an. Cei mai importanți pentru noi sunt trei profesori:Iulia Lazăr de la Colegiul <B.P. Hasdeu>, cu care desfășurăm de ani buni sesiunea de comunicări și referate ale elevilor cu tema <Vasile Voiculescu>; de asemenea, Oana Dumitru, profesor la Vadu Pașii, a derulat proiecte legate de limba franceză și foarte mulți copii au venit și au făcut permis, după ce au văzut  biblioteca și  ce servicii oferă; apoi, doamna Georgeta Chiriac  de la Școala Gimnazială <Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu>, cu proiectul <Devoratorii de cărți>, care  ne-a adus copii în sălile de lectură și de împrumut cărți”, a explicat Sorin Burlacu.

 

Cine sunt câștigătorii

ADOLESCENȚI (Limba română)

 • Paula-Claudia Enache (Liceul „Ștefan cel Mare”, Rm. Sărat) – Cea mai bună pledoarie;
 • Alexandra Radu (Liceul „N. Iorga”, Nehoiu) – Cea mai bună fișă de lectură.

ADOLESCENȚI (Limba franceză)

 • Ileana-Alexandra Toader (Colegiul „B.P. Hasdeu”) – Cititorul anului;
 • Bianca-Marina Costache (Colegiul „M. Eminescu”) – Cea mai bună pledoarie;
 • Carmen Marcela Toader (Colegiul „B. P. Hasdeu”) – Cea mai bună fișă de lectură.

COPII

 • Iulia-Maria Ghinea (Școala „G. E. Palade”, acum elevă a Colegiului Pedagogic) – Cititorul anului;
 • Ioana Ilie (Școala nr. 11) – Cea mai bună pledoarie;
 • Diana Andreea Șerbănică (Școala nr. 11) – Cea mai bună fișă de lectură;
 • Andreea Adelina Diaconu (Liceul „N. Iorga”, Nehoiu) – Premiul special al juriului.

Au fost acordate și premii pentru cele mai importante parteneriate pe care Biblioteca Județeană le-a realizat pe proiecte cu cadre didactice.

 • prof. Oana Dumitru (Școala Gimnazială Vadu Pașii) – Premiul pentru cel mai dedicat profesor în a atrage elevii la bibliotecă prin proiectele derulate în anul 2022;
 • prof. Georgeta Chiriac (Școala „Cpt. Av. Mircea T. Bădulescu” Buzău) – Premiul pentru cel mai activ proiect în domeniul lecturii, inițiat la nivelul unei școli gimnaziale: „Devoratorii de cărți”;
 • prof. Iulia Lazăr (Colegiul „B. P. Hasdeu”) – premiul pentru cel mai vechi și important parteneriat realizat cu un cadru didactic, în organizarea Sesiunii de referate și comunicări științifice ale elevilor cu tema „Viața și opera lui V. Voiculescu”.

Biblioteca i-a recompensat și pe cei mai activi cititori de anul acesta. Premiile au ajuns la:

 • Andreea Briana Dumitra – cel mai activ cititor (categoria „Elevi”);
 • Cosmin Popescu – cel mai activ cititor (categoria „Tinerii”);
 • Maria Mariș – cel mai activ cititor (categoria „Adulți”).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker