sâmbătă, 16 ianuarie 2021

FOTO | Ce măsuri ia RER Buzău în criza coronavirusului

Spălarea străzilor cu soluție dezinfectantă, dezinfectarea stațiilor de autobuz și a locurilor de joacă, a creșelor și a sediilor Primăriei Buzău sunt măsurile pe care operatorul municipal de salubrizare le ia pentru limitarea infecțiilor cu coronavirus.

Astfel, RER SUD SA a început, marți la prânz, acțiunea de dezinfecție a străzilor din municipiul Buzău, cu soluție dezinfectantă pentru suprafețe, PROCID Forte. De asemenea, vor fi supuse acțiunii de dezinfecție o dată pe săptămână și cele 173 de stații de autobuz din municipiul Buzău; fiecare stație va fi etichetată cu data efectuării dezinfecției și cu substanța folosită pentru dezinfectare, după cum precizează reprezentanții operatorului municipal de salubritate.

 „Toate cele 50 de locuri de joacă pentru copii au fost deja dezinfectate de săp­tămâna trecută, în zilele de joi, 11 martie, și  vineri, 12 martie. Fiecare loc de joacă a fost etichetat cu data acțiunii de dezinfecție și cu substanță folosită. Reamintim recomandarea autorităților de a rămâne în casă, chiar dacă aceste locuri de joacă sunt dezinfectate. Cea mai eficientă soluție de evitare a contaminării copiilor cu CORONAVIRUS este să rămână în casă”, se arată într-un comunicat de presă al RER SUD.

De asemenea, creșele aflate în subordinea Primăriei Municipiului Buzău – respectiv creșele nr. 1, nr. 4, nr. 7, nr. 8 și nr. 9 au beneficiat de acțiunea de dezinfecție luni, 16 martie, iar toate sediile Primăriei Municipiului Buzău vor fi dezinfectate în fiecare zi de vineri, în perioada care urmează.

 „Acțiunile de dezinfecție în municipiul Buzău în locațiile menționate mai sus se vor face o dată pe săptămână. Menționăm că substanțele folosite pentru toate acțiunile de dezinfectare sunt avizate de Ministerul Sănătăți. Având în vedere măsurile de mai sus, anunțăm că întrerupem ac­țiunea de deratizare începută în municipiul Buzău. Vom reveni cu detalii când se va decide reluarea efectuării deratizării”, mai precizează conducerea S.C. RER SUD S.A.

loading...
error: Content is protected !!