duminică, 24 ianuarie 2021

FOTO | Cătălin Voinea, pasionat de fotografia-portret tip „fine art”

• Buzoianul promovează acest stil de artă mai ales acum, de Sărbători, pentru amintiri memorabile

Pe timpul pandemiei s-a decis să aprofundeze fotografia de portret tip „fine art”, reușind să stăpânească mult mai bine lumina de studio, mici tehnici de machiaj și multe lucruri despre mimică, gesturi și expresiile feței.

„Am mers pe concepția că trebuie să construiești o idee. Apoi să fii atent la simboluri. După, transmiți un mesaj. O fotografie fără idee, concept sau mesaj este goală și fără sens. Fotografia în sine, nu numai cea artistică, trebuie să transmită ceva, o trăire, un sentiment, o iluzie, o situ­ație. Gândește-te la ce vrei să împărtășești cu privitorii. O stare: Frig-Cald-Vânt-Adiere. O emoție sau un sentiment? Fluturași în stomac-Pasiune-Fericire-Mânie-Gelozie-Curaj-Exaltare. O trăsătură fizică? Înalt-Scund-Frumos-Blond-Tânăr-Bătrân. O trăsă­tură morală? Sensibil-Gingaș-Luptător-Blândețe. Iar cu aceste ingrediente construiești o idee în jurul a ceea ce vrei să transmiți, idee ce se va transforma în elemente, elemente ce vor fi reprezentate de simbolurile folosite de tine pentru a comunica mesajul dorit”, a explicat în detaliu fotograful buzoian.

Cătălin Voinea este de părere că experiența este cea mai bună lecție, atât pentru fotografia de studii, cât și pentru cea de eveniment. „Încearcă să fotografiezi câteva minute în fiecare zi. Numai așa îți vei dezvolta îndemânarea și abilitatea de a vedea creativ. Încearcă să vizualizezi ceea ce vei fotografia înainte de a duce aparatul la ochi”, a completat Cătălin.

Fotograful și-a încheiat pledoaria pentru fotografia portret tip „fine art” cu îndemnul să îi călcați pragul studioului, mai ales de Sărbători, când decorul vibrează și culorile sunt în plină armonie cu zâmbetele clienților.

„Bucură-te de fotografie și crești odată cu ea. Prin intermediul ei vei învăța să vezi cu ochii diferiți lumea din jur și te vei descoperi pe tine. Eu, ­deo­camdată, iubesc fotografia de studio și pe ea mă voi axa, pentru că îmi dă putere ­ma­xi­mă de control, atât a luminii, cât și a posturii, iar ca și țintă, după Sărbători, voi avea portofo­liile pentru modeling, fotografiile pentru artiști, gravide, mame cu copii mici, ­fa­milie. Vreau să fie un studio <altfel!>”, a conchis Cătălin.

loading...
error: Content is protected !!