miercuri, 02 decembrie 2020

FOTO: Buzoianul Alexandru Nedelcu, concurent în finala Exatlon şi dansator în clipul Antoniei

• Competiţia a intrat pe ultima sută de metri, iar  „Războinicul” Alexandru poate fi votat cu codul 21

Ai fost alături de ei în tot acest timp, dar acum au nevoie de susţinerea ta mai mult ca niciodată. Este vorba despre finaliştii din cel mai urmărit concurs tv, Exatlon. 20 de concurenţi, dintre care 10 vedete, au intrat într-o confruntare  unică, în care şi-au pus la bătaie toate abilităţile fizice şi psihice, pentru a-şi înfrânge adversarii, dar, mai presus de toate, pentru a-şi depăşi ­li­mitele. Zilele acestea se desfă­şoară Marea Finală şi fiecare vot îl poate  ajuta pe favorit să fie cu un pas mai aproape de finiş. Din echipa „Faimoşilor” concurează în finală: Cătălin ( cod 11), Larisa (cod 12), Valentin (cod 13) şi Vladimir (cod 14), iar din echipa  „Războinicilor” buzoianul Alexan­dru (cod 21), Ionuţ (cod 22), Roxana (cod 23), Ştefan (cod 24).  SMS-urile pot fi trimise la numărul special 1456, iar votul se încheie în Arena de miercuri.

Cine este buzoianul din marea finală Exatlon?

Alexandru este dansator şi instructor de dans. Despre Alexandru Nedelcu s-a mai auzit şi s-a mai citit prin presa autohtonă, ba chiar dansatorul profesionist a acordat un interviu în care spunea că practică dansul de la vârsta de nouă ani. Din punct de vedere profesional, premiul al doilea obţinut la un concurs de dans din Arizona, SUA, spune chiar foarte multe despre cariera lui.

Mai mult, calităţile sale de dansator l-au ajutat pe buzoian să obţină un rol în cel mai nou videoclip al Antoniei, la piesa Tango.

În urma unei discuţii aprinse, unul dintre membrii Echipei „Faimoşilor” l-a trimis pe Alexandru Nedelcu să danseze, fără să ştie cine este acesta de fapt. Alex are 25 de ani şi este dansator. Este unul dintre Războinici, iar dacă stai bine să te gândeşti, chiar merită să facă parte din această echipă. Este un coleg determinat, un luptător înnăscut, care ştie ce vrea şi încotro se îndreaptă. Alexandru Nedelcu este campion în Republica Dominicană şi în ringul de dans. Mama l-a „forţat” să meargă la cursuri de dans, iar el fugea mereu din sala de pregătire. Dacă a reuşit să se facă remarcat şi în afară, dacă a obţinut premii şi va munci în continuare, Alex este pregătit să facă faţă oricărei provocări din cadrul competiţiei Exatlon.

Născut pe 30 mai 1992, în Buzău, Alexandru este un tânăr cu un viitor strălucit în faţă, încrezător în forţele proprii şi în şansa lui de a se face şi mai cunoscut prin muncă şi felul lui de a fi. Este tipul tânărului ce adoră distracţia alături de oameni sociabili, plini de umor, dar şi de energie. Nu-i plac deloc oamenii care se chinuie să arate ceea ce nu sunt. Buzoianul spune că îşi doreşte să evolueze în dans, să rămână pe podium, iar pentru a reuşi această performanţă este hotărât să muncească din ce în ce mai mult. Visează să-şi înfiinţeze o trupă de dans alături de care să poată organiza spectacole prin toată ţara.

Dansatorul ajuns instructor 

Îşi aduce aminte mereu cu drag că a început să frecventeze cursurile de dans sportiv fără ca el să îşi dorească. „A venit cineva de la un club în şcoală şi a împărţit fluturaşi. Am băgat hârtia în buzunar. La câteva zile a găsit-o mama şi imediat s-a gândit să mă ducă la cursuri“, îşi aminteşte Alexandru Nedelcu. Iniţial, acest sport nu i-a plăcut deloc pentru că îl considera ca fiind unul pentru fete. „Jucam handbal şi chiar nu mă pasiona deloc dansul. Dar, la insistenţele mamei, am început să mă duc la antrenamente. Nu îmi plăcea, pentru că eu eram singurul băiat de acolo iar cunoscuţii râdeau de mine, îmi ziceau <balerinul>. Mereu încercam să-mi păcălesc părinţi ca să mai scap de vreun antrenament“, a mai declarat buzoianul.

După un an a renunţat la cursuri pe timpul verii. Însă, tocmai această pauză i-a dat prilejul să afle că nu poate să stea mult departe de ringul de dans că într-adevăr îşi doreşte să facă performanţă. Timp de şase luni s-a antrenat foarte mult şi apoi a mers la primul concurs. Nu a obţinut un rezultat foarte bun, iar acest lucru mai tare l-a ambiţionat. „După al patrulea concurs am reuşit să ajung în finală. Atunci eram primul din club care luam o medalie. Am trecut la urmă­toarea clasă şi evoluând trebuia să mă antrenez mai mult timp“, povesteşte dansatorul.

În special pentru a-l sprijini pe Alexandru, dar şi pentru că tot mai mulţi părinţi erau interesaţi să-şi îndrume copiii spre acest sport, tatăl său a decis să deschidă propria şcoală de dans. În următorii ani, împreună cu partenera sa, Alina Pânzaru, a obţinut numeroase premii. „Pentru mine, cele mai importante erau concursurile naţionale care se desfăşoară la Buzău, acolo simţeam cea mai mare satisfacţie când urcam pe podiumul de premiere. Dragă sufletului meu rămâne participarea la un concurs desfăşurat în SUA, în Arizona, unde am obţinut locul doi. A fost foarte greu, m-am antrenat cu o fată de acolo, dar am reuşit să obţin un rezultat bun“, spune Alexan­dru.

Între timp, a reuşit să obţină şi atestatul de instructor de dans, iar acum antrenează atât grupe de copii cât şi de adulţi. „Este destul de complicat cu adulţii, unii vin pentru performanţă, alţii pentru relaxare. Dar trebuie să ai multă răbdare şi să îi încurajezi“, a explicat instructorul înainte de a intra în competiţia Exatlon.

Pentru a-l susţine pe Alexandru în finala Axatlon, trimiteţi prin sms la numărul de telefon 1456, codul 21. Tariful este 1,19 euro/sms (TVA inclus).

loading...
error: Content is protected !!