sâmbătă, 27 februarie 2021

FOTO | Ajutat de Consiliul Județean, Moș Crăciun a ajuns la copiii internați în Spitalul Județean

Luni, pe la orele prânzului, Moș Crăciun a ajuns la Spitalul Județean Buzău. Este drept că vizita a avut loc ceva mai devreme decât se așteptau copiii care au fost luați prin surprindere, dar tocmai acesta a și fost scopul vizitei Moșului, ca să-i surprindă plăcut și să îndulcească suferința celor mici.

Și cum Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Buzău este plină, copiii care sunt nevoiți să își petreacă sfârșitul de an pe patul de spital au fost nespus de fericiți când au fost vizitați de Moș Crăciun. El a fost însoțit de managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian, și de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care s-a ocupat personal și anul acesta ca darurile să ajungă la cei mici în timp util.

De fapt,  pachetele au fost puse de Moș în jurul bradului instalat în holul Spitalului Județean. Aici au sosit și copiii angajaților unității medicale, care au cântat colinde împreună cu câțiva voluntari ai bisericii din curtea Spitalului, care au venit la colindat împreună cu părintele paroh. O surpriză plăcută a fost și grupul de colindători format din angajați ai spitalului.

Bradul împodobit din holul spitalului este locul unde se țin serbările de câțiva ani buni, așa cum spune managerul unității medicale, Claudiu Damian: „În 2014, când am venit la Spitalul Județean, am observant că nu se sărbătorește Crăciunul și că nu avem brad de Crăciun la Spital. Am solicitat ajutorul Consiliului Județean și, din 2015 până acum, sărbătorim în fiecare an Crăciunul. Încercăm să aducem copiilor o bucurie, pentru copiii care sunt internați, precum și pentru copiii angajaților, care sunt prezenți la pomul de Crăciun. Le dăruim și cadouri astfel încât toată lumea să fie veselă și bucuroasă”, a spus Damian.

Vizita i-a bucurat în egală măsură și pe cei mici, dar și pe părinții care îi supraveghează permanent în saloane, dulciurile și jucăriile primite făcându-le suferința mai ușor de suportat. „Este o tradiție. Moș Crăciun le-a făcut o bucurie copiilor cadrelor medicale, dar Moș Crăciun le-a făcut bucurie și copiilor care acum, din anumite motive, sunt internați în Spitalul Județean. Sperăm ca, și prin acest gest, să aducem puțină alinare și bucurie în sufletul copiilor, mă refer la cei care sunt internați, care sunt suferinzi. Practic, suntem într-o lună în care toți ar trebui să fim mai buni, măcar un zâmbet să  oferim fiecăruia în fiecare zi, a spus președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

loading...
error: Content is protected !!