duminică, 09 august 2020

FOTO: Activităţi de perfecţionare pentru profesorii de limbi moderne din Buzău

În perioada 13-15 septembrie, au avut loc consfătuirile judeţene ale profesorilor de limbi ­mo­derne de la unităţile de învăţământ din  judeţul Buzău.

Inspectorii şcolari de limbi moderne de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău au coordonat aceste activităţi de perfecţionare, prin prezentarea diagnozei procesului educaţional pentru limbile moderne, la nivelul judeţului Buzău, în anul şcolar 2017-2018, mai ales că la Buzău a fost organizată, la începutul lunii aprilie, olimpiada naţio­nală de limba franceză.

Pentru noul an şcolar,  au fost discutate priorităţile educaţiei pentru limbile moderne la nivel judeţului Buzău, cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ (noutăţi, măsuri şi acţiuni generate de acesta). În plus, au fost evidenţiate şi alte subiecte de dezbatere şi propuneri de proiecte/ parteneriate/evenimente cultural-educaţionale în domeniul limbilor moderne studiate în judeţul Buzău (limbile engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă).

Partea a doua a consfătuirilor a fost destinată unor ateliere de formare pentru profesorii de limbi moderne prezenţi. Pentru limba engleză, în amfiteatrul Liceului Pedagogic „Spiru Haret” Buzău, profesorii au asistat la workshopul susţinut în parteneriat cu editura Uniscan.

Pentru profesorii de limba franceză, în colaborare cu Centrul de Carte Străină Sitka şi Centrul Cultural Francofon Buzău, a fost organizat un atelier de formare privind valorificarea documentelor autentice în limba franceză, coordonator fiind profesorul Remi Gerome din Franţa.

loading...
error: Content is protected !!