miercuri, 05 august 2020

„Fotbalul donează viață” la Centrul de Transfuzii Buzău

Fotbaliștii buzoieni se alătură celor care au înțeles importanța demersului donării de sânge și vor participa, în număr mare, la campania „Fotbalul donează viață”, inițiată de președintele Asociației Județene de Fotbal, Adrian Petre.

Campania se va derula în perioada 10-12 decembrie 2019, începând cu ora 10.00, când la Centrul de Transfuzii Buzău sunt așteptați aproximativ 300 de donatori. „Este o mobilizare impresionantă și demnă de toată aprecierea a oamenilor fotbalului buzoian, dar și a iubitorilor acestui sport. Acest eveniment se va bucura de prezența și sprijinul dlui Mihai Stoichiță, directul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal. În egală măsură trebuie apreciat și sprijinul oferit de Centrul de Transfuzii Buzău, doamna director Adriana Crăciun asigurându-ne de buna desfășurare a procesului de donare”, spune președintele AJF Buzău, Adrian Petre.

Conform acestuia, campania își propune, în primul rând, să reducă deficitul de sânge din spitale. „Din cauza deficitului de sânge, foarte mulți pacienți rămân internați, fără a putea primi tratamentul de care au nevoie. Totodată, numeroase intervenții chirurgicale sunt amânate, prelungindu-se astfel starea de rău a pacienților. De asemenea, această campanie are și un scop de informare publică, de conștientizare a importanței donării de sânge. Mizând pe puterea exemplului, sperăm la o creștere simțitoare a numărului donatorilor de sânge”, precizează Adrian Petre.

loading...
error: Content is protected !!