vineri, 16 aprilie 2021

FOTBAL/TURNEU PLAY-OFF Trei echipe caută drumul spre baraj

LUCEAFĂRUL Rosetti, VIITORUL Tisău şi VICTORIA Buda. Acestea sunt câştigătoarele celor trei serii din Liga lu’ Coşconea şi care se vor bate să prindă biletul de intrare la barajul de promovare. Echipele respective vor participa în perioada 18 mai – 4 iunie la Turneul PLAY-OFF privind desemnarea campioanei judeţului Buzău. Aşa cum susţin şi oficiali ai Asociaţiei Judeţene de Fotbal, meciurile vor fi mai mult unele de palmares şi ale orgoliilor, fiecare dintre echipe vrând să arate că este cea mai tare, fiindcă pare greu de crezut că ar putea juca în Liga a III-a.

Pentru asta trebuie îndeplinite mai multe condiţii, care în acest moment nu există. Mai întâi, este vorba despre bani şi evident baza sportivă. De fapt, chiar şi reprezentaţii formaţiilor respective au recunoscut că sunt pregătiţi doar sufleteşte pentru o eventuală promovare. Totuşi faptul că au ajuns să lupte pentru titlul de campioană reprezintă o performanţă. Una de care vor profita şi  primarii comunelor respective în competiţia cu adversarii, care râvnesc la fotoliul lor, că doar fotbalul este un fenomen social.
Tragerea la sorţi a partidelor din cadrul Turneului PLAY-OFF a avut loc ieri la sediul A.J.F., programul de disputare fiind următorul:

TUR
Miercuri, 18 mai, ora 18.00
Stadion “Cornel Negoescu” – Buzău

LUCEAFĂRUL Rosetti – VIITORUL Tisău
VICTORIA Buda – stă

Sâmbătă, 21 mai, ora 11.00
Teren: Buda

VICTORIA Buda – LUCEAFăRUL Rosetti
VIITORUL Tisău – stă

Miercuri, 25 mai, ora 18.00
Teren: Tisău

VIITORUL Tisău – VICTORIA Buda
LUCEAFăRUL Rosetti – stă

RETUR
Sâmbătă, 28 mai, ora 11.00
Teren: Tisău

VIITORUL Tisău – LUCEAFăRUL Rosetti
VICTORIA Buda – stă

Miercuri, 01 iunie, ora 18.00
Stadion “Cornel Negoescu”

LUCEAFĂRUL Rosetti – VICTORIA Buda
VIITORUL Tisău – stă

Sâmbătă, 04 iunie, ora 11.00
Teren: Buda

VICTORIA Buda – VIITORUL Tisău
LUCEAFĂRUL Rosetti – stă

“Eu zic că, dacă tot am ajuns aici, chiar îmi doresc să ne calificăm la barajul pentru promovare. Acum, rămâne de văzut dacă şi reuşim acest lucru. Nu am văzut celelalte adversare şi nu pot face niciun comentariu. Văd însă că sorţii ne-au avantajat puţin, în sensul că în prima fază stăm şi astfel avem posibilitatea să studiem jocul celorlalte echipe. Sperăm să facem o figură cât mai frumoasă, pentru că am muncit mult. Sincer, deocamdată nu ne gândim că vom promova în Liga a III-a, deoarece implică nişte cheltuieli foarte mari. Dacă putem spune aşa, este ceva mai mult de palmares. Au fost nişte ambiţii locale, dar bineînţeles, dacă tot am ajuns până aici, ne jucăm şansele” (antrenorul echipei VICTORIA Buda, Marian Roşu).
“Cred că avem şanse 60 la sută să câştigăm acest turneu şi tragerea la sorţi ne avantajează. Din păcate, nu am avut ocazia să văd la lucru celelalte formaţii participante, însă principalul adversar suntem chiar noi. Este mai bine să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate şi atenţie să câştigăm. Să sperăm că aşa va fi şi după aceea să batem şi la baraj, să promovăm. Suntem pregătiţi sufleteşte pentru Liga a III-a, dar, din punct de vedere financiar, căutăm soluţii. Oricum, faptul că am ajuns la Turneul PLAY-OFF după ce am câştigat detaşat seria este o mare performanţă. (…) Nu avem însă în lot jucători din comună, ceea ce reprezintă un dezavantaj, dar am format o echipă de juniori şi vrem ca în următorii doi-trei ani să ne bazăm pe fotbalişti din localitate” (primarul comunei Rosetti, Gheorghe Rizea).
 

loading...