duminică, 17 ianuarie 2021

Fotbal cu linguriţa! Meciul s-a decis în primul sfert de oră

• Gloria Buzău – Concordia Chiajna 1-1 (1-1)

Fotbalul a revenit, timid, la viaţă şi în Crâng, cu primul meci oficial al Gloriei după aproape 6 luni de pauză. Sâmbătă, în jocul inaugural al ediţiei 2020-2021 a Ligii a 2-a, fotbaliştii buzoieni au primit vizita Concordiei Chiajna. Neavând drept de promovare nici în acest sezon şi fără o campanie de transferuri ieşită din comun, echipa buzoiană va miza în acest campionat pe un mix de tinereţe şi experienţă la nivelul lotului, ingrediente cu care antrenorul Ilie Stan speră să ocupe la finalul sezonului regulat un loc cât mai bun.

Împotriva Chiajnei, o echipă despre care se spune că ar urmări promovarea, semnalele nu au fost prea concludente. Într-un meci specific unui start de campionat, când multe lucruri nu sunt încă puse la punct, iar erorile jucătorilor sunt numeroase, buzoienii şi ilfo­venii au încercat să ofere un spectacol cu ceva calitate. Părea că aşa va fi după deschiderea rapidă a scorului, încă din minutul 4, când Chică-Roşă a speculat greşeala incredibilă a portarului Chiajnei, Costache, care a întârziat la o degajare şi a împins balonul în plasă pentru 1-0! Doar 10 minute a durat avantajul Gloriei, ilfovenii restabilind egalitatea după execuţia ca la carte a kosovarului Llulaku, fostul golgeter al Ligii I.

Deşi ocazii au mai fost, inclusiv o fază la care buzoienii au cerut penalty la o împingere în careu la Huiban, rezultatul afişat pe tabelă din minutul 14 s-a păstrat până la final: 1-1.

SCM Gloria Buzău: R. Stoian – Sg. Pîrvulescu, Perju, Ghinga (84 M. Ioniţă), C. Toma – Chică-Roşă (62 Ctin. Stoica), Savin (84 Balgiu), Iul. Roşu (84 C. Petre), Huiban – Nedelea (70 Cr. Ciobanu), Tucaliuc. Antrenor: Ilie Stan

Concordia Chiajna: Al. Costache – Borţa, B. Vişan, Marc, Cherecheş –  Cucu, Biceanu, Rosado, M. Dumitru (69 Atomei) – ­Llu­llaku (90+2 Kanda), Arnăutu (69 Nsiah). Antrenor: Florin Bratu

– au marcat: Chică-Roşă 4 – Llulaku 14

– arbitru: Marin Barbu (Făgăraş)

Liga a 2-a – Etapa 1, rezultate:

CSM Slatina – Dunărea Călăraşi 0-1

Fotbal Comuna Recea – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-1

ASU Politehnica Timişoara – CS Mioveni 0-0

Gloria Buzău – Concordia Chiajna 1-1

Unirea Slobozia – Turris Tr. Măgurele 1-0

Metaloglobus Bucureşti – Pandurii Tg. Jiu – amânat

U Craiova 1948 – Ripensia Timişoara – amânat

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Rapid Bucureşti 1-3

Aerostar Bacău – Universitatea Cluj – s-a jucat luni seară

Petrolul Ploieşti – Farul Constanţa – astăzi

CSM Reşiţa a stat

Clasament

1.RAPID 3 p.

2-4.Călăraşi 3 p.

Csikszereda 3 p.

Slobozia 3 p.

5-6.Chiajna 1 p.

SCM Gloria 1 p.

7-8.Mioveni 1 p.

ASU Politehnica 1 p.

9-17.Metaloglobus 0 p.

Pandurii 0 p.

FC U Craiova 0 p.

Ripensia 0 p.

Aerostar 0 p.

Univ. Cluj 0 p.

Petrolul 0 p.

Farul 0 p.

Reşiţa 0 p.

18-20.Slatina 0 p.

Comuna Recea 0 p.

Tr. Măgurele 0 p.

21.Viitorul Tg. Jiu 0 p.

Etapa a 2-a – 5-7 septembrie

Turris Tr. Măgurele – Metaloglobus Bucureşti

Concordia Chiajna – Unirea Slobozia

Dunărea Călăraşi – Fotbal Comuna Recea

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – CSM Slatina

Farul Constanţa – Aerostar Bacău

Rapid Bucureşti – Pandurii Tg. Jiu

Csikszereda Miercurea Ciuc – U Craiova 1948

CSM Reşiţa – Petrolul Ploieşti

CS Mioveni – Gloria Buzău

Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timişoara

Ripensia Timişoara stă.

Ce a spus Ilie Stan după meci

Antrenorul Gloriei a fost de părere, la finalul partidei cu Concordia ­Chia­jna, că echipa sa ar fi putut câştiga, dar până la urmă, în condiţiile date, a trebuit să accepte şi remiza.

,,Impresia mea este că puteam să câştigăm fără probleme. Am condus încă din debutul partidei, după care, la prima fază a adversarului în suprafaţa noastră de pedeapsă, ne-au egalat, pe fază fixă, care nu anunţa nimic, un aut, unde puteam să ne organizăm, şi am luat golul pe care l-am luat. Asta este. Păcat, deoarece în repriza a doua am avut jocul în mână. Am avut trei-patru ocazii clare de a marca şi, cred eu, am avut şi un penalty la Huiban. Ce să mai spunem de faza la care acelaşi Huiban, aflat în poziţie clară de gol, nemarcat, singur cu portarul, întoarce cu călcâiul spre nimeni. Sunt sigur că nici în analele fotbalului românesc nu regăsim aşa ceva. Sper ca şi la meciurile viitoare să fie în aceeaşi situaţie, dar să ia cea mai bună decizie. Am renunţat la unii jucători pentru a aduce alţii cu sânge proaspăt. Însă, în momentul în care i-am băgat pe teren, pentru a face diferenţa, m-au dezamăgit. Le-am spus-o şi după meci, în vestiar şi sper să fi înţeles acest lucru, pentru că pe viitor vreau o mai mare implicare, o atitudine mult mai bună, dorinţa de a da totul pe teren. Pentru că asta ne-a lipsit, dorinţa de a face mai mult. Dar să privim şi partea bună a lucrurilor. Toate ocaziile create au venit în urma unor acţiuni bine lucrate la antrenamente. Şi la gol, pe presing, când <Rosa> a făcut ceea ce i-am cerut şi a înscris. Până la urmă, am acceptat acest rezultat de egalitate, pentru că venim după şase luni de la disputarea ultimului meci oficial şi nu ne-a fost uşor. În plus, am întâlnit un adversar puternic, cu jucători cu experienţa primului eşalon, jucători care pot face diferenţa. Aţi văzut, Llullaku, fostul golgeter al Ligii I, cu experienţă internaţională, l-a avut ca adversar pe Pîrvulescu, născut 2003, dar care, după mine, s-a achitat bine de sarcini. O să vedeţi că acest copil va creşte şi va avea evoluţii din ce în ce mai bune pe viitor”, a spus Ilie Stan.

loading...
error: Content is protected !!