Cultură

Fostă membră a grupului „Song” lansează o carte la Buzău

O cunoscută realizatoare de emisiuni tv și fostă membră a grupului Song este protagonista unui eveniment cultural emoționant care va avea loc la Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău, joi, 27 iunie, de la ora 16.30, la sediul din Galleria Mall. Este un eveniment cultural care, cu siguranță, va stârni emoții și nostalgii, pentru că va avea loc  lansarea cărții „Song, un cântec amuțit – Trei decenii fără Oanță”, semnată de Luminița Velciu. Cartea apare la 30 de ani de la uciderea lui Ioan Luchian Mihalea, părintele grupului „Song”, adevărat fenomen muzical din România unor vremuri deloc ușoare. Cartea este semnată Luminița Velciu, iar evenimentul va avea loc în prezența autoarei și a tatălui regretatei Mihaela Runceanu, care era bună prietenă cu Luchian Mihalea.

Prin acest volum, Luminița Velciu  recompune în detaliu povestea grupului și imaginea plină de vitalitate a lui Ioan Luchian Mihalea prin intermediul cuvintelor a peste o sută de persoane care l-au cunoscut, membri sau nu ai grupului SONG.

Finalul trist și nedrept, mult prea timpuriu, al lui Ioan Luchian Mihalea a îndurerat o țară întreagă, dar mai ales a frânt sufletele celor care l-au cunoscut și l-au iubit pe neuitatul Oanță.

A fost o istorie, o poveste întreagă. Lumea are nevoie de această carte să descopere, cei care au uitat să-și aducă aminte și, cei care nu știu, să învețe ce a însemnat proiectul Song, proiectul Minisong, viața lui Ioan Luchian Mihalea, cel care a format o grămadă de oameni pe care îi vedem acum în industria muzicală și nu numai”, spune  Luminița Velciu.

Istoria grupului „Song” a început în anul 1974, o perioadă în care oamenii aveau nevoie de o pată de culoare. Creat de Ioan Luchian Mihalea, „Song” nu cânta melodii patriotice și nu avea pe scenă interpreți îmbrăcați doar în negru, așa cum se obișnuia în România comunistă, și a fost perceput ca o oază de bucurie, o gură de aer proaspăt.

 

Articole similare