Economic

Foraje puțuri pentru confortul casei tale

Atunci când își construiește și amenajează propria casă, proprietarul se confruntă cu multe sarcini dificile, deoarece în casa lui își dorește ca totul să fie la cel mai înalt nivel. În special, problema alimentării cu apă la domiciliu este adesea destul de acută. În acest caz, ai nevoie de foraje puturi. În mod surprinzător, chiar și în orașe, în zonele de la margine,  nu toate casele au sistem centralizat de apă în casă sau calitatea apei de la robinet lasă deseori, mult de dorit. Prin urmare, o soluție excelentă pentru a oferi unei case de la țară apă de băut și pentru nevoile casnice, sunt necesare foraje puțuri. Forarea puțurilor constă în mai multe etape. În primul rând, se lucrează la sol pentru a alege cea mai optimă locație pentru amplasarea fântânii. În plus, conform documentației tehnice pregătită din timp, se începe procesul de forare și instalare a puțului.

Există o fântână – putem folosi apa?

După finalizarea întregii proceduri de foraje puțuri, are loc procesul de amenajare a puțului cu conducte, deoarece puțul trebuie dotat cu o pompă, un cheson, sisteme de automatizare și țevi care sunt instalate până în casă. Etapa finală poate fi designul decorativ al fântânii, dacă proprietarul casei dorește ca fântâna nu numai să furnizeze apă casei, ci și să aibă un aspect estetic deosebit.

Pentru a obține cel mai bun rezultat, trebuie să apelezi la specialiști în foraje puțuri de apă cu suficientă experiență, educație tehnică și care sunt dotați cu echipamente și materiale de înaltă calitate pentru forarea și amenajarea puțurilor. Abordarea serioasă și responsabilă a specialiștilor în foraje puțuri de apă, garantează aprovizionarea cu apă de înaltă calitate timp de mulți ani.

Foraje puțuri pe teren nisipos

O fântână pe nisip este o fântână superficială, cu o adâncime de la 20 la 40 de metri, al cărei acvifer este situat în orizontul nisipos. Fântâna, practic este o țeavă, la capătul căreia este instalat un filtru special, care este o țeavă perforată cu o înfășurare din alamă sau plasă inoxidabilă. Filtrul este plasat în nisip cu o fracțiune grosieră. Acest aranjament permite un debit de apă de la 0,5 la 1 metru cub de lichid pe oră. Acest lucru nu este suficient pentru consumul deplin de apă într-o reședință permanentă. Viața unei astfel de  fântâni poate fi de până la 10 ani, dar numai în cazul funcționării continue. Odată cu utilizarea periodică a sursei, aceasta va deveni inutilizabilă în câțiva ani. Problema nămolirii poate fi corectată prin clătirea filtrului cu apă sub presiune. Dacă spălarea este ineficientă, va fi necesar să se foreze alte puțuri.

Caracteristicile puțului de nisip sunt: durata de viață 1-10 ani, capacitate redusă 0,5-1,0 m3 / h, de obicei suficientă pentru un punct, iar productivitatea și calitatea apei depind de sezon. Costul unui astfel de foraj este destul de redus. Calitatea apei este în general bună, dar există o duritate crescută, un conținut ridicat de fier, iar contaminarea de la suprafață pătrunde, deseori, în apă. O astfel de fântână, necesită instalarea obligatorie a unui filtru.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker