marți, 22 septembrie 2020

Focarul de coronavirus din azilul de la Costești se extinde. Încă un angajat de la ITM Buzău, infectat

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 48 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2, 9 pacienți fiind testați și diagnosticați la laboratoare private iar un pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 22 și 91 de ani.

Printre aceștia se află 2 instructoare de la Azilul din Costești și o angajată a ITM Buzău.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 1687. Dintre acestea, vindecate de Covid-19 de la începutul pandemiei sunt 1001.

În schimb, numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns la 49:

  • Deces nr. 47: pacient în vârstă de 67 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Județean Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Evoluția este nefavorabilă și este transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: ciroza hepatică de etiologie mixtă, lacunarism cerebral, encefalopatie hepatică.
  • Deces nr. 48: pacient asistat din focarul CPV Costești, în vârstă de 72 de ani. Este adus la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău datorită agravării stării de sănătate în data de 11.08.2020. Pacientul a fost confirmat cu SARS CoV-2 în data de 9.08.2020. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, retinopatie diabetică, boală cardiacă ischemică, bloc de ramură dreaptă major.
  • Deces nr. 49: pacient în vârstă de 83 de ani se internează la Spitalul Județean de Urgență Buzău pentru insuficiență cardiacă. Este testat și confirmat cu infecție cu SARS CoV-2 de către INCDMI Cantacuzino. Starea de sănătate se agravează progresiv sub tratament și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, sechele AVC, insuficiență renală cronică.

loading...
error: Content is protected !!