miercuri, 08 iulie 2020

Focar de Covid la Centrul Rezidențial pentru Victimele Violenței în Familie din Râmnicu Sărat

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat astăzi, 30 iunie, focar de COVID-19 la Centrul Rezidențial pentru Victimele Violenței în Familie din Râmnicu Sărat, unde au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Persoanele confirmate pozitiv au vârste cuprinse între 4 și 48 de ani și au fost internate în unități sanitare.

Este al cinci-lea focar declarat de DSP în centrele Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a declanșat ancheta epidemiologică și a stabilit o serie de măsuri pentru a limita răspândirea Coronavirusului și în rândul altor persoane, precum: dezinfecția terminală, izolarea contacților și monitorizarea stării lor de sănătate, monitorizarea celorlalte persoane aflate în centrul social.

Potrivit aceleiași surse, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 15 persoane se află în carantină instituționalizată și 658 persoane sunt izolate la domiciliu.

În județul Buzău au fost confirmate 565 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 313 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 32 cazuri de infectare cu COVID-19 (4 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 și 90 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!