duminică, 20 septembrie 2020

Fluierând a pagubă! Ilie Stan, foc şi pară pe jucători după egalul Gloriei la Mioveni

Prima deplasare din noul sezon i-a adus Gloriei un singur punct, în urma remizei de la Mioveni, pe terenul unei echipe cu pretenţii şi în actuala stagi­une, după ce în precedenta a fost la un pas de promovare, pierzând barajul cu Chindia Târgovişte pentru Liga 1. În anumite condiţii, un rezultat bun, dar, după felul în care aveau să se desfăşoare ostilităţile, mult prea puţin.

În meciul de la Mioveni, Gloria s-a aflat în superioritate numerică după numai şase minute de la startul jocului, când mijlocaşul gazdelor, Szilard Veres, a fost eliminat direct pentru un fault dur asupra lui Tucaliuc. Mai mult, în minutul 19, buzoienii s-au aflat foarte aproape de des­chiderea scorului, după ce au ratat, în aceeaşi fază, două lovituri de la 11 metri! Chică-Roşă a fost faultat în careu, iar penaltyul acordat de centralul Băban a fost executat de Balgiu. Portarul gazdelor, Iustin Popescu, a parat execuţia, dar arbitrul a considerat că nu a stat pe linia porţii şi a dictat repetarea loviturii. Gloria n-a profitat însă nici de această a doua şansă şi a ratat din nou, de data aceasta executantul, Cristian Ciobanu, trimiţând mult peste poartă!

Chiar dacă şi-au mai creat câteva ocazii până la final, buzoienii, în jocul cărora a apărut şi o oarecare doză de teamă, nu au reuşit modifice tabela. Rezultatul final, 0-0, dar mo­dul în care elevii săi au tratat apoi meciul după evenimentele din start, l-a scos din sărite pe antre­norul Ilie Stan.

,,Îmi este foarte greu să comentez, e important până la urmă că nu am pierdut. Să pierzi două puncte într-un fel cum am pierdut noi e incredibil. Nu se poate fără dorinţă, fără determinare, în fiecare săptămână nu ştiu cum să fac să fie programul mai bun, să dau şi prospeţime, să facem şi antrenamente de organizare a meciului, dar e din ce în ce mai greu să-i faci pe jucători să înţeleagă că jocul e altceva. Asta e toată scuza, pandemia. Pandemia, în loc să ne facă mai puternici, pandemia ne-a distrus, cel puţin mental. Jucători fără responsabilitate, pase greşite, nu ştiu dacă am făcut cinci pase consecutiv o dată sau de două ori şi atunci când am făcut am avut ocazii de gol. Dacă nu am sângele la mine să pot să execut un penalty, e greu! Mi-e greu şi nu vreau să vorbesc de un jucător anume. şi dacă îi cerţi, şi dacă le faci observaţie, e acelaşi lucru. Le intră pe o parte şi iese pe partea cealaltă. Ei cred că sunt cine ştie ce sunt şi ei nu sunt în stare să dea o pasă. Dar au pretenţii extraordinare, că dacă îi chemi la negocieri, noi venim pe bani şi uite, bine că am fost inteligent şi nu le-am dat cât au vrut ei aşa, tot timpul”, a declarat antrenorul Gloriei, la finalul partidei de la Mioveni. Duminică, de la ora 14.30, în Crâng, echipa buzoiană o va întâlni pe Universitatea Cluj, în etapa a 3-a a ligii secunde.

CS MIOVENI – GLORIA BUZĂU 0-0

CS Mioveni: Popescu – Gherghe (80 Masaro), Burnea, Iacob, Constantin – Rădescu (80 Traşcu), Coşereanu (87 Işfan) – Toma, Veres, Marinescu – Negruţ (64 Ivan). Antrenor: Claudiu Niculescu

Gloria Buzău: Horeboiu – Toma, Savin, Ioniţă, Balgiu (80 C. Petre) – Ghinga, Huiban, Cr. Ciobanu (80 Piftor), Tucaliuc – Chică-Roşă (59 Nedelea), Roşu. Antrenor: Ilie Stan

 • cartonaş roşu: Veres (6)
 • arbitru: Vlad Băban (Iaşi).

Liga a 2-a – Etapa a 2-a, rezultate:

Turris Tr. Măgurele – Metaloglobus Bucureşti: 2-2

Concordia Chiajna – Unirea Slobozia: 3-1

Dunărea Călăraşi – Fotbal Comuna Recea: 3-0

Farul Constanţa – Aerostar Bacău: 1-0

Rapid Bucureşti – Pandurii Tg. Jiu: 2-1

Csikszereda Miercurea Ciuc – U Craiova 1948: 1-1

CSM Reşiţa – Petrolul Ploieşti: 0-4

CS Mioveni – Gloria Buzău: 0-0

Universitatea Cluj – ASU Politehnica Timişoara: 0-1

Viitorul Pandurii Tg. Jiu – CSM Slatina: marţi seară

Ripensia Timişoara a stat.

Clasament

 1. CĂLĂRAŞI 6 p.
 2. Rapid 6 p.
 3. Farul 6 p.
 4. Chiajna 4 p.
 5. Csikszereda 4 p.
 6. ASU Politehnica 4 p.
 7. Petrolul 3 p.
 8. ”U” Cluj 3 p.
 9. Slobozia 3 p.

10.SCM Gloria 2 p.

 1. Mioveni 2 p.
 2. Metaloglobus 1 p.
 3. FC U Craiova 1 p.
 4. Tr. Măgurele 1 p.
 5. Ripensia 0 p.
 6. Pandurii 0 p.
 7. CSM Slatina 0 p.
 8. Viitorul Tg. Jiu 0 p.
 9. Aerostar 0 p.
 10. CSM Reşiţa 0 p.
 11. Comuna Recea 0 p.

Etapa a 3-a – 12-15 septembrie

Fotbal Comuna Recea – Viitorul Tg. Jiu

Aerostar Bacău – CSM Reşiţa

Unirea Slobozia – CS Mioveni

Metaloglobus Bucureşti – Concordia Chiajna

Pandurii Tg. Jiu – Turris Tr. Măgurele

CSM Slatina – Rapid Bucureşti

FC U Craiova – Dunărea Călăraşi

Gloria Buzău – Universitatea Cluj

(duminică, ora 14.30, Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport)

ASU Politehnica – Farul Constanţa

Petrolul Ploieşti – Ripensia Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!