vineri, 14 august 2020

Flota Trans Bus se măreşte cu încă 24 de autobuze

Încă 24 de autobuze vor ajunge în curtea operatorului municipal de transport în comun până la sfârşitul acestei luni sau, cel târziu, la începutul lunii august. Autobuzele marca Mercedes Citaro au 12 metri lungime, sunt fabricate în anul 2007, se încadrează la standardul de poluare Euro5, sunt dotate cu aer condiţionat, atât pentru şofer cât şi pentru călători, cu accesorii pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi în autobuz, un loc special dedicat acestora, precum şi afişaje electronice de informare. Cele 24 de autobuze au fost achiziţionate prin licitaţie SEAP, la un preţ de aproape 32.000 de euro.

„Primul lot, format din cinci autobuze, va veni probabil în această săptămână, iar restul vor veni tot în loturi de câte cinci. Probabil că la sfârşitul acestei luni, sau luna viitoare le vom avea pe toate în curte”, a spune Gică Toader, directorul Trans Bus Buzău. Noile achiziţii vor asigura o frecvenţă sporită a autobuzelor pe trasee, în contextul în care, începând cu data de 17 august, toate microbuzele vor fi retrase de pe traseele din oraş.,,O parte din ele le vom duce în programul de transport de pe Buzău, ţinând cont că cu data de 17 august vor expira licenţele de transport pentru maxi-taxi şi vor ieşi de pe traseu. Prin urmare, va trebui să regândim programul de transport, iar o parte dintre ele le vom folosi în ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Buzău-Mărăcineni, n.r.) şi vom înfiinţa noi trasee”, a mai spus directorul societăţii. Imediat ce vor ajunge în curtea societăţii, autobuzele vor fi ve­rificate tehnic şi apoi înmatriculate.

În acelaşi timp, se lucrează la un nou grafic de circulaţie a autobuzelor în municipiu, în aşa fel încât numărul maşinilor de pe trasee să fie suplimentat la orele de vârf. ,,Va trebui să gândim un alt program de transport cu o frecvenţă mică dimineaţă, de exemplu, 10 minute, după care o frecvenţă mai mare după ora 20,30, când nu este trafic aşa de mare. Deci, nu va fi ca acum, frecvenţă liniară de 17 minute de dimineaţa şi până seara, ci vom avea 10 minute dimineaţa, pentru că atunci oamenii au nevoie de mobilitate şi noi trebuie să le-o asigurăm, urmând ca în funcţie de ore să mai rărim frecvenţa sau să o majorăm”, a explicat Gică Toader.

loading...
error: Content is protected !!