duminică, 05 iulie 2020

Fiica regelui Cioabă, cooptată în editarea revistei bilingve pentru romii din Simileasca

Au ales o modalitate inedită de a puncta o zi specială, dedicată tuturor prichindeilor din toată lumea! Cu mic, cu mare, elevii din patru clase ai {colii nr. 14 din Buzău vor

lua parte la o petrecere cu muzică, dans și își vor prezenta primul proiect la care au lucrat timp de câteva luni, alături de profesori și bibliotecari.

„Ne bucurăm să prezentăm publicația cu prilejul unei zile atât de speciale pentru ei și așa vor avea parte de o dublă sărbătoare, o dată pe 1 iunie, apoi pe 3 iunie. Acum venim direct de la tipografie, eu și doamna bibliotecară Didina Constanda, și avem deja la braț 20 de volume ale publicației, pe care le vom aduce la școală, marți (n.r.- astăzi). Vom completa momentul cu o serbare intitulată <Ziua Copiilor>, în care elevii rromi vor recita versuri, în ambele limbi, română și rromani, vor dansa și vor cânta”, a spus Gabriela Boboc, bibliotecară în cadrul {colii „M. Kogălniceanu”.

La publicație a contribuit și fiica regelui Cioabă

Nu numai elevii și profesorii sau educatorii se vor mândri cu revista „Vreau să fim prieteni” sau „ Kam amal resel”, ci și fiica auto-proclamatului rege Cioabă, care a acceptat cu mare drag invitația  coordonatorilor revistei.

„Ne mândrim mult cu ­ta­lentul fiicei regelui de etnie rromă, iar dacă veți avea ­cu­riozitatea să răsfoiți cele 16 pagini ale revistei, veți remarca și latura pozitivă a acestei etnii, cu siguranță. Noi asta am vrut să demonstrăm, și în plus să eficientizăm prin revistă activitățile de colaborare între școală, bibliotecă, artiști, educatori, profesori. Vrem să arătăm că rromi nu sunt răi! Vrem să dezvoltăm spiritul comunitar practic, să optimizăm legătura cu toți factorii comunitari, să îi implicăm pe elevi la ceea ce se numește acitivitate culturală și spirituală, ca să evităm abandonul școlar”, a mai precizat Gabriela Boboc.

loading...
error: Content is protected !!