Sport

FC Buzău a revenit la antrenamente. Ce urmează până la reluarea campionatului

FC Buzău s-a întors la treabă după vacanța de Sărbători. Cristi Pustai  și-a chemat elevii la antrenamente și a condus prima ședință de pregătire din noul an pe terenul de la Merei. De altfel, pe plan local vor continua pregătirile toată această săptămână, în care a fost programată și vizita medicală, timp în care, potrivit unui comunicat al clubului, antrenorul Cristi Pustai și staff-ul din Crâng urmează să se decidă asupra schimbărilor din lot, atât la capitolul plecărilor, cât și la cel al sosirilor, dar și la stabilirea programului de pregătire, a cantonamentelor și jocurilor de verificare, până la reluarea campionatului, stabilită pentru sfârșitul lunii fe­bruarie.

Robert Sălceanu, primul transfer cert al iernii

Chiar în ultimele zile ale anului trecut, FC Buzău a perfectat primul transfer din această pauză de iarnă. Este vorba despre fundașul stânga Robert Sălceanu (18 ani), de la Dunărea Călărași, jucător pe care antrenorul Cristi Pustai îl cunoaște foarte bine, oferindu-i șansa debutului în eșalonul secund sezonul trecut, când s-a aflat pe banca echipei călărășene. În ciuda vârstei, Sălceanu a fost unul dintre jucătorii de bază ai formației din Călărași, pentru care a ratat o singură etapă în campionat, bifând 15 meciuri din totalul celor 16 runde. În plus, a fost integralist în 14 partide și a purtat banderola de căpitan în majoritatea lor. În 2021, Sălceanu a avut mai multe convocări la echipele naționale U18 și U20. Pentru România U18 a jucat în cinci partide, iar pentru selecționata U20 a bifat două meciuri. Sălceanu este al cincilea jucător adus de Cristi Pustai de la fosta sa echipă, după Kamil Wiktorski, Alin Cârstocea, Bodo Kanda și Ariel Lopez.

Poate veni și Saim

Unul dintre cei mai valo­roși tineri jucători din liga secundă, râmniceanul Ale­xandru Saim Tudor este și el aproape de un transfer în Crâng din această primă­vară. În vârstă de 23 de ani, Saim a evoluat în ultimii 4 ani la Petrolul Ploiești, care a decis, însă, în această iarnă să renunțe la serviciile sale. În momentul în care despărțirea de Petrolul a devenit certitudine, Saim a intrat și în atenția Politehnicii Iași, care, după cum dezvăluia recent liga2.ro, era dispusă să îi acorde un salariu lunar de peste 2.000 de euro! FC Buzău a plusat, se pare, peste oferta ieșenilor și a avut câștig de cauză și pentru că va rămâne în acest fel aproape de casă, dar și că, sub comanda lui Cristi Pustai, va avea ocazia să se bată pentru promovarea în Liga 1. De când a fost achiziționat de Petrolul de la CSM Rm. Sărat, în vara anului 2017, Saim Tudor a avut în acest sezon cele mai puține minute jucate, doar 295 în cele opt partide în care a fost utilizat, în două dintre ele fiind titular, dar în care a și fost schimbat. A promovat cu echipa ploieșteană din Liga a 3-a, iar în Liga a 2-a a strâns 71 de meciuri și 11 goluri în trei sezoane și jumătate. În ultima perioadă, mijlocașul nu a mai făcut parte din vederile antrenorilor.

Articole similare