duminică, 07 martie 2021

Fără reprezentantă la baraj acolo unde AJF nu poate organiza Liga a 4-a!

• Luna martie este momentul în care fotbalul amator ar trebui să se reia în România

Fotbalul buzoian riscă să nu aibă reprezentantă la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, dacă Asociația Județeană de Fotbal nu va putea organiza, din primă­vară, sub o formă sau alta, campionatul Ligii a 4-a. Asta a anunțat Federația Română de Fotbal la o recentă video-conferință cu președinții AJF, principala temă a discuțiilor fiind reluarea competițiilor de fotbal amator, seniori, copii și juniori începând cu luna martie. Federația a propus trei variante de mo­dificare a protocolului medical pentru fotbalul amator, care să fie discutate cu Guvernul României. * Varianta 1: o singură testare RT-PCR la începutul competițiilor, efectuată de toți fotbaliștii, antrenorii, arbitrii, observatorii, conducătorii echipe­lor și membrii staffului tehnic, precum și alte persoane care au acces în Zona 1 (incinta terenului de joc)

* Varianta 2: testare ra­pidă efectuată de toate persoanele menționate în varianta 1

* Varianta 3: persoanele care s-au vaccinat împotriva Covid-19 să nu mai efectueze testele prevăzute în variantele 1 și 2

În urma demersurilor FRF, rămâne ca autoritățile, Ministerul Tinere­tului și Sportului și cel al Sănătății, să comunice ce scenariu acceptă pentru începerea competițiilor din luna martie. Până la ­pri­mirea unui răspuns din partea autorităților, cert este că FRF a decis ca AJF care nu pot organiza Liga a 4-a în acest sezon să nu aibă dreptul de a ­no­mina­liza o echipă care să reprezinte județul la barajul de promovare în Liga a 3-a, ce va avea loc în vară! În județul Buzău, Liga a 4-a, principala competiție fotbalistică județeană, s-a întrerupt din cauza declanșării pandemiei în martie 2020. Pentru desemnarea campioanei, Asociația Județeană de Fotbal a încercat organizarea unui play-off între primele patru echipe clasate în momentul întreruperii campionatului, cu respectarea protocoalelor ­sa­nitare în vigoare la vremea ­respectivă. CSM Rm. Sărat a fost singura echipă care a putut îndeplini condițiile de participare, astfel că AJF a desemna­t-o drept campioană județeană și, totodată, repre­zentanta locală în faza națio­nală a Cupei României.

 

loading...
error: Content is protected !!