Administrație

Fără apă caldă timp de cinci zile

Vești proaste pentru abonații sistemului local de termoficare RAM Termo Verde, pentru că începând de astăzi, 28 august și până vineri, 1 septembrie, va fi sistată furnizarea apei calde. Decizia este motivată de necesitatea unor lucrări de reparații și optimizarea sistemului de furnizare a energiei termice, după cum mai precizează reprezentanții RAM Termo Verde.

„În urma unor lucrări majore de reparații și optimizare a sistemului de furnizare energie termică în Municipiul Buzău, în perioada 28.08.2023 ora 8.00 și până pe data de 01.09.2023 ora 16.00, furnizarea apei calde va fi întreruptă. Vor fi afectate următoarele zone: Centru, Unirii Nord, Str. Mesteacănului, Unirii Sud, Aleea Viitorului, Aleea Tineretului, Cartier Caraiman, Bdul. Nicolae Bălcescu, Cartier Crâng, Bulevardul Mareșal Averescu. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, a transmis RAM Termo Verde.

Cu toate că zonele lăsate fără apă calde sunt destul de multe, vor fi afectați doar o parte dintre abonați care sunt racordați la o rețea secundară de distribuție a agentului termic. „O parte din municipiul Buzău va fi afectat de sistarea apei termice. Vor fi afectate în jur de 400 de apartamente pentru că lucrările au loc la o rețea secundară, nu cea principală. Principalul nucleu de clienți ai RAM Termo Verde vor avea apă caldă în continuare. Motivul pentru care a fost luată această decizie ține de o avarie destul de mare pe care trebuie să o remediem iar cu această ocazie facem și o reașezare a rețelei de distribuție”, a declarat, pentru „Agerpres”, directorul RAM Termo Verde, Ștefan Dobrescu.

RAM Termo Verde și-a început activitatea în octombrie 2020 și a fost înființată deoarece RAM Buzău, fosta societate care asigura agentul termic, a intrat în insolvență, acumulând datorii de 20 de milioane de euro. Pentru că mai erau abonați care primeau căldură de la Regia Autonomă Municipală, autoritățile locale au decis să înființeze o nouă societate, care să preia ceea ce era viabil din vechiul sistem de centralizare al orașului. RAM Termo Verde are, în prezent, circa 4.000 de abonați, însă numărul acestora este în scădere, fie din cauza debranșărilor voite ale consumatorilor, fie pentru că societatea a decis să se retragă din blocurile unde nu întrunește numărul de abonați și iese în pierdere.

Articole similare