marți, 07 iulie 2020

Expo-târg de Moş Nicolae la clasele step-by-step din şcoala „G.E. Palade“ destinat strângerii de fonduri pentru copii mai puţin norocoşi

A fost mare agitaţie în ultimele zile la Şcoala Gimnazială „G.E.Palade”, cu pregătiri intense la clasele step-by-step, pentru un târg de dulciuri şi ornamente de iarnă ce avea să aibă loc în ziua de Moş Nicolae. Evenimentul a debutat ieri, în jurul orei 15,00, în incinta şcolii Gimnaziale „G.E.Palade”, corpul B, unde se află cele cinci clase step-by-step, când toţi elevii, de la clasa pregătitoare şi până la clasa a IV-a, au deschis standurile cu dulciuri şi ornamente pentru cei care au vrut să cumpere.

Mesele au fost pline, iar vizitatorii au putut achiziţiona diferite produse realizate de elevi, începând de la decoraţiuni de Crăciun şi până la produse de patiserie.

„Acţiunea face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat de clasele care au ales ca disciplină opţională Educaţia Financiară. Proiectul presupune dezvoltarea competenţelor antreprenoriale şi sociale, a creativităţii, identificarea circuitului banilor în economie, analizarea situaţiilor în care se pot produce / economisi / gestiona banii, dar şi modalităţi de investire a banilor economisiţi. De asemenea, urmărim să implicăm şi să responsabilizăm elevii, profesorii şi părinţii în activităţi caritabile”, a precizat prof. înv .primar Alina Gogonel.

Dulciuri, felicitări, nuieluşe pentru Moş Nicolae, lumânări, globuri, brăţări şi multe obiecte decorative specifice sărbătorilor de iarnă au fost valorificate de elevi în cadrul evenimentului caritabil ce a mobilizat zeci de elevi, părinţi şi profesori dornici să facă o faptă nobilă în prag de sfântă sărbătoare. Toate acestea au fost confecţionate în timpul orelor de abilităţi practice, împreună cu dascălii, sau acasă, împreună cu părinţii, care au intrat degrabă în jocul copiilor decupând, lipind sau tricotând.

Sprijin din partea părinţilor şi a firmei de catering

„Am avut sprijin în derularea activităţilor, pe de o parte din partea părinţilor, iar pe cealaltă parte din direcţia firmei de catering care asigură masa caldă claselor step-by-step din şcoala noastră. Firma s-a implicat invitându-ne în sediul de producţie, unde am văzut procesul de lucru care conduce la obţinerea unor produse de calitate, cu impact asupra clienţilor. Elevii noştri au fost instruiţi de specialişti în patiserie, cum să obţină nişte eclere savuroase. Ei au pregătit cojile de eclere pe care le-au umplut pentru târgul <MOŞ Nicolae este…UN DULCE>. Apoi, tot specialiştii i-au ajutat să-şi prezinte şi vândă produsele în cadrul târgului. Un sfat şi sprijin profesionist contează în orice domeniu”, a completat prof. înv. primar Livia Cîrstoi.

Evenimentul este un curs de educaţie economică şi antreprenorială, dar şi o lecţie despre voluntariat, caritate şi altruism, lucru remarcat în entuziasmul cu care toţi s-au implicat şi zâmbetul datorat minunatului sentiment pe care l-au simţit cu toţii dăruind pentru copiii mai puţin norocosi.

„Cu banii strânşi vom ajuta copii din Buzău, un centru de copii cu dizabilităţi. Vom cumpăra alimente de bază pe care le vom dărui copiilor de acolo, pentru a avea o masă de Crăciun”, ne-a spus Maria M., elevă în clasa a IV-a step by step.

loading...
error: Content is protected !!