joi, 25 februarie 2021

Foto / Explozie urmată de incendiu la o locuință din Râmnicu Sărat

Astăzi, 10 decembrie, în jurul orei 11.00, pompierii au fost alertați prin intermediul sistemului unic de urgență 112 să intervină la o locuință din Râmnicu Sărat care a fost cuprinsă de flăcări după ce avusese loc o explozie.

În urma apelului,  la fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D. din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat, coordonate de ofițerul aflat la comanda subunității.

În momentul în care pompierii au ajuns la fața locului, incendiul se manifesta la nivelul uneia dintre camerele locuinței pe o suprafață de cca. 20 metri pătrați, cu degajare intensă de fum. Proprietarul locuinței a suferit arsuri de gradul I și II pe aproximativ 10% din suprafața corpului.

 „Concomitent cu misiunea de localizare și lichidare a incendiului, echipajul S.M.U.R.D. a acordat îngrijiri medicale victimei, care, ulterior, a fost transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească, iar pe parcursul intervenției au fost identificate și evacuate patru butelii ce prezentau risc de explozie.

 S-a constituit un dispozitiv compus din mai multe linii de refulare a apei, inclusiv prin  deschideri la nivelul acoperișului, în doar câteva minute, pompierii râmniceni au limitat propagarea la restul imobilului și au lichidat incendiul ce punea în pericol locuința și bunurile cetățeanului”, transmite lt Vasile Prahoveanu, purtător de cuvânt al ISU Buzău.

La finalul intervenției, în urma cercetărilor efectuate la fața locului,  pompierii au stabilit că cel mai probabil incendiul a fost declanșat de explozia care a avut loc  în urma acumulării de gaze de la o butelie defectă sau neinstalată corespunzător.

loading...
error: Content is protected !!