joi, 22 octombrie 2020

Cinci absolvente ale Colegiului Hasdeu, cele mai mari note la admiterea la Medicină

Colegiul Hasdeu din Buzău confirmă încă o dată că este unul dintre cele mai bune licee din țară. Cinci absolvente de la Hasdeu au reușit, anul acesta, să obțină cele mai mari note la examenul de admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Anul acesta, cea mai mare concurență s-a înregistrat la specializarea „medicină”, unde s-au înscris 1.823 de candidaţi pe cele 552 de locuri finanțate de la buget (569 de locuri cu tot cu cele speciale pentru romi). Cu o concurență mare, peste 3 candidați pe un loc, și un examen despre care rectorul Facultății de Medicină, academicianul Ioanel Sinescu, spunea că a avut „un grad de dificultate ridicat”, cinci absolvente ale Colegiului Hasdeu au obținut cele mai mari note la admitere. În plus, anul acesta, la Facultatea de Medicină au fost rezervate pentru olimpici un număr de 25 de locuri.

Prima pe listă la Facultatea de Medicină este buzoianca Mădălina Popescu, cea care în baza rezultatelor obținute în clasa a XI-a și a XII-a la Olimpiada Națională de Biologie, a fost admisă fără examen, cu punctaj maxim: 10. Mădălina a absolvit Hasdeul cu media 9,99 și media 10 la Bacalaureat și își dorește să se specializeze în Neurochirurgie.

Cele mai mari medii la admiterea la Medicină, în afară de olimpicii admiși fără examen, au fost 9,90 și 9,80. Buzoianca Bianca Radu, și ea absolventă a Colegiului Hasdeu, a obținut media 9,90 la admitere, în timp ce fostele ei colege de liceu, Ioana Dogaru, Maria Junghetu și Maria Burlacu au fost admise cu media 9,80.

Maria Burlacu este șefă de promoție, cu media 10, a Colegiului „B. P. Hasdeu”, eleva care în toți anii de școală a avut doar medii de 10! Maria a declarat că își dorește să se specializeze în Pediatrie.

loading...
error: Content is protected !!