Fără categorie

FOTO | Evaluarea Națională 2022: ce a picat la prima probă a examenului

Evaluarea Națională 2022 a început marți, 14 iunie, cu proba scrisă la limba română. La primul punct, elevii au avut primit un text din „Toate pânzele sus” de Radu Tudoran, iar la punctul 2, un text din „Frânturi din viața lui Delavrancea”, de Cella Delavrancea.

Din primul text, elevii au trebuit să noteze două obiecte din cala vasului, ori cine era persoana responsabilă cu punerea mesei. Din textul doi, elevii au trebuit să noteze din ce rasă canină este Șmil sau unde se afla casa familiei Delavrancea.

Programa la limba și literatura română pentru Evaluare Națională 2022 a fost concepută astfel încât să evalueze competențele elevilor și conținuturile materiei de studiu. Elevii trebuie să țină cont de punctuație, aspecte ortografice, morfologice și ortoepice în examenul pe care îl vor susține. Prin cerințele date la examen, vor fi verificate elementele de construcție a comunicării, gramatica și vocabularul absolvenților de clasa a VIII-a.

Elevii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva cerințele. La Buzău, probele se desfășoară în 32 de centre de examen din județul Buzău (18 de centre de examen în mediul rural, respectiv 14 de centre de examen în mediul urban).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker