duminică, 17 ianuarie 2021

Etapă interesantă în Liga a 3-a de fotbal

• SCM Gloria, pumnii strânşi pentru Metalul!

Pe stadionul din Crâng şi la Galaţi se joacă sâmbătă două partide extrem de importante în lupta pentru promovare. În timp ce Gloria va căuta să-şi asigure cele 3 puncte obligatorii în disputa cu Şomuz Fălticeni, atenţia va fi îndreptată şi spre malul Dunării, unde elevii lui George Timiş aşteaptă o mână de ajutor din partea rivalilor locali de la Metalul, care pot încurca socotelile li­derului Oţelul. Dar, cum spuneam, înainte de spera într-un ajutor de la „vecini”, Gloria trebuie să se concentreze asupra disputei cu nou promovata din Fălticeni, o echipă modestă, fără prea mari veleităţi şi în faţa căreia porneşte ca mare favorită.

În celălalt joc, misiunea Metalului este una dintre cele mai dificile. Oţelul a cedat doar două puncte pe propriul teren, şi acelea după remiza cu Gloria şi nu se gândeşte că s-a putea împie­dica de echipa buzoiană, e adevărat, una incomodă, imprevizibilă şi capabilă de surprize. Chiar dacă nu a reuşit, etapa trecută, pe teren propriu, decât o remiză în faţa celorlalţi gălăţeni din serie, Sporting Lieşti, Metalul n-a mai pierdut de patru etape şi se anunţă o nucă tare de spart pentru Oţelul, exact lucrul pe care mizează şi Gloria.

CSM RM. SĂRAT – SPOR­TING LIEŞTI, sâmbătă, ora 14,00

Ajunsă pe loc retrogradabil cu patru etape înainte de finalul turului, CSM Rm. Sărat ar risca foarte mult dacă nu şi-ar asigura măcar punctele de pe teren propriu.

După cele trei înfrângeri la rând, cu Gloria, Metalul şi Bucovina Rădăuţi, râmnicenii au parte, de un nou adversar puternic, Sporting Lieşti, care a plecat etapa trecută cu un punct de la Buzău, smuls Metalului şi a ajuns la opt partide conse­cutive fără înfrângere. Cifre care dau fiori râmnicenilor, ce se vor afunda şi mai tare în zona periculoasă a clasamentului, în afara altui rezultat decât victoria.

Liga a 3-a, Seria I, Etapa a 12-a, program:

 • vineri, ora 14,00:

CSM Paşcani – CSM Roman

 • sâmbătă, ora 14,00:

CSM Rm. Sărat – Sporting Lieşti

SC Oţelul Galaţi – Metalul Buzău

Ştiinţa Miroslava – KSE Tg. Secuiesc

Sănătatea Darabani – Foresta Suceava

CSM Ceahlăul – CSM Focşani

SCM Gloria Buzău – Şomuz Fălticeni

Bucovina Rădăuţi – FC Botoşani 2

Clasament

 1. SC Oţelul 26 p.
 2. SCM GLORIA 26 p.
 3. Rădăuţi 22 p.
 4. Miroslava 22 p.
 5. CSM Focşani 21 p.
 6. CSM Ceahlăul 19 p.
 7. Lieşti 18 p.
 8. Suceava 18 p.
 9. KSE Tg. Secuiesc 16 p.
 10. METALUL 16 p.
 11. Fălticeni 10 p.
 12. CSM RM. SĂRAT 9 p.
 13. FC Botoşani 2 6 p.
 14. Darabani 6 p.
 15. Paşcani 4 p.
 16. CSM Roman 3 p.

loading...
error: Content is protected !!