duminică, 07 martie 2021

Ellie White, despre fenomenul migrației din România: „Da, avem o țară superbă, păcat că este locuită”

Din postura de mamă, dar și din cea de artist, buzoianca Ellie White este dezamăgită de modul în care autoritățile au administrat criza pandemiei și spune că nu se mai miră deloc de ce continuă fenomenul migrației din România, mai ales în această perioadă, și de ce localitățile rămân treptat-treptat abandonate, iar satele pustii, în ciuda faptului că avem o țară bogată și frumoasă.

„Am văzut de curând o știre care spunea că țara noastră devine din ce în ce mai puțin populată, pentru că din ce în ce mai mulți oameni aleg să plece din țară. E trist, într-adevăr, pentru că avem o țară superbă, o țară ce ne poate întreține pe toți, ce ne poate oferi viață sănătoasă și aer curat. Și atunci, de ce aleg din ce în ce mai multe persoane să plece din țara asta frumoasă pentru a-și încerca norocul într-o țară străină, alături de oameni străini, cu aer străin și mâncare stră­ină?”, s-a întrebat retoric artista, pe blogul său.

Indiferent care sunt răs­punsurile și explicațiile feno­menului migraționist, Ellie este de părere că oamenii nu pleacă de bine, ci din dispe­rare, de frică, de ciudă, de durere, de suferință, de ne­putință și poate cu speranța că într-o țară străină vor fi tratați „omenește”, iar autoritățile de acolo nu își vor bate joc de ei, de familiile lor, de copiii lor și de viața lor. „Da, țara noastră este superbă! Cu munți înalți și ape cristaline, cu păduri virgine și lacuri seculare, cu fauna diversificată și câmpii nesfârșite, cu minuni ale naturii și locuri încărcate energetic. Dar cu ce folos toate acestea dacă cei care ar trebui să aibă grijă de țara asta, care ascunde aceste minunății, nu dau doi bani pe ele, ci se chinuie care mai de care să vândă cât mai mult din comorile noastre naționale, să taie cât mai multe păduri, să polueze cât mai multe ape, să omoare cât mai multe animale pentru ca apoi să își bage banii în buzunar și să se întoarcă cu spatele..?!”, a mai completat cântăreața.

Ellie mai adaugă și faptul că acum, în pandemie, artiștii au fost lăsăți să moară de foame, în timp ce companiile farmaceutice de stat cumpără măști contrafăcute. „Cu ce drag și dorință să mai stai în țara asta care nu te ajută cu absolut nimic, și cu atât mai mult acum, în pandemie, când, fără voia noastră, ne-am tre­zit șomeri, bolnavi, o paria de care trebuie să scape <cineva>, iar cei care ar trebui să ne ajute dau din gură pe la televizor că <vin fonduri>, <vin ajutoare financiare>, lucruri pe care mulți dintre români nu le-au văzut și nici n-o să le vadă vreodată?! De ce să mai stai în țara asta în care ți se impune să dai niște dări către stat dintr-un job pe care timp de un an de zile nu ai fost lăsat să îl faci? Când domeniul tău de activitate a fost declarat <nee­sențial>, iar mii de antreprenori s-au trezit peste noapte închiși, falimentari, excluși, fără nici o speranță de ajutor din partea nimănui? De ce să mai stai în țara în care o companie farmaceutică de stat ar fi cumpărat măști contrafăcute? E ca și cum ai tri­mite soldații la război cu arme de carton și să ai pretenția să se întoarcă învingători!”, a mai scris, cu multă deza­măgire în suflet, Ellie, care crede că în România nu mai există siguranța zilei de mâine, iar viitorul acestei generații este compromis.

Iar, din păcate, cân­tăreața crede că nu se va schimba mare lucru în următorii ani, pentru că noi, românii, suntem docili. „Românii tac și suportă toate nedreptățile, toată injustiția, toate crimele și jafurile, toată curvăsăraia și nepotismele, toată umilirea și mi­soginismul, toată trufia și superioritatea, fără să își ceară dreptul la viață, dreptul la decență și dreptul la egalitate. Și așa, oamenii pleacă. Oamenii au plecat și vor conti­nua să plece până când nu va mai rămâne nimeni și nimic din țara asta pentru care mulți conducători care o iubeau și-au dat viața ca să o apere. Să îi apere bogățiile naturale, să îi apere apele limpezi, să îi apere câmpiile roditoare și oamenii pașnici și harnici. Vor rămâne casele goale și satele părăsite, vor rămâne câm­purile pline de buruieni și apele secate, munții golași și câmpiile uscate, va rămâne aerul poluat și cerul gol”, a concluzionat Ellie.

loading...
error: Content is protected !!