vineri, 23 octombrie 2020

Elevul unei școli din municipiu a intrat în carantină după ce tatăl a fost diagnosticat cu COVID

După patru zile de la începerea noului an școlar, la Buzău, un singur elev se afla în atenția autorităților de sănătate publică din cauza COVID. Este vorba despre elevul unei școli gimnaziale din municipiu, care este contact direct al unei persoane diagnosticate cu coronavirus. Elevul a fost prezent la școală doar în prima zi, pe 14 septembrie. Acesta este singurul caz confirmat până joi, la ora prânzului, de Inspectoratul Școlar Județean și Prefectura Buzău.

Clasa va fi închisă doar dacă elevul este pozitiv

          „Elevul respectiv a intrat în izolare la domiciliu după ce tatăl său a fost testat pozitiv cu COVID. Potrivit reglementărilor în vigoare, dacă elevul va manifesta simptome, va fi și el testat, iar dacă rezultatul va fi unul pozitiv, întreaga clasă în care acesta a învățat preț de o singură zi va fi închisă timp de 14 zile. Noi sperăm însă să nu fie cazul de așa ceva”, a declarat pentru OPINIA Ionel Meiroșu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău.

Ionel Meirosu

Șeful IȘJ mai spune că a luat legătura cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Buzău, Cristina Ungureanu, care l-a anunțat că deocamdată trendul infecțiilor cu coronavirul la nivelul județului este unul descendent, ceea ce înseamnă că sunt mari șanse ca scenariile după care vor funcționa școlile să rămână la fel.

7 profesori au cerut să predea de acasă și alți șapte s-au pensionat de teama COVID

„Urmează ca vineri  să se întrunească Comitetul pentru Situații de Urgență, unde vor fi analizate modificările care au apărut de la ultima analiză și până astăzi, și în funcție de numărul infecțiilor din fiecare localitate, se vor lua decizi”, a mai spus Ionel Meiroșu.

Inspectorul școlar general spune că la nivelul întregului județ 7 profesori au ales să predea online, 5 dintre aceștia fiind din Berca, localitate în care sunt închise din cauza coronavirusului grădinița și creșa. Alte două cadre didactice au ales să predea online din motive de sănătate, dar nu legate de COVID-19.

„În evidențele noastre existau 5 cadre didactice pensionare, care, deși aveau aprobare de prelungire a activității, ne-au anunțat că renunță să mai predea de teamă să nu se infecteze. Recent, pe listă au apărut încă două astfel de situații, în total având acum 7 profesori pensionari care au renunțat la catedră”, mai spune șeful IȘJ Buzău.

loading...
error: Content is protected !!