marți, 22 septembrie 2020

Elevii Liceului de Arte Buzău, locul I pe țară la Olimpiada “Arta Actorului”

Elevii Liceului de Arte “Margareta Sterian” au obținut Premiul I la Olimpiada Națională “Arta Actorului” de la Constanța. Competiția desfășurată în perioada 2-4 aprilie, pe două secțiuni (Trupe și Individual), s-a adresat exclusiv elevilor liceelor de artă din țară.
La secțiunea Trupe, elevii Liceului de Arte Buzău au obținut Premiul I cu piesa “Almost, Maine” după J. Cariani. Trupa liceului buzoian a fost compusă din: Anamaria Cucu, Iulian Mănicu, Adelin Tudorache, Miruna Petrache, Elisa Lungu, Tudor Vlaicu, Bianca Bocioacă, Silviu Neagoe.
De asemenea, la secțiunea Individual, Adelin Tudorache (clasa a XII-a) a obținut Premiul II, Miruna Petrache – Premiul III, Elisa Lungu (clasa XI-a) – Mențiune, Iulian Mănicu (clasa a XI-a) – Mențiune.
Elevii buzoieni au fost pregătiți de profesorii: Cristi Martin, Viorica Radu, Cosmin Dinu.
         “Este cel mai bun rezultat de până acum pentru liceul nostru. Sunt mândră de elevii și profesorii noștri, și cred că este încă o dovadă a profesionalismului Liceului de Arte din Buzău”, a declarat directorul Liceului “Margareta Sterian”, Mioara Sângeorzan.

La concurs au participat 150 de elevi și cadre didactice din întreaga țară. Olimpiada Naţională de Arta Actorului este o competiţie rezervată elevilor din învățământul de artă, clase cu specializarea arta actorului, desfășurată pe două secțiuni: “individual”, cu participarea elevilor claselor a XI-a și a XII-a; la secțiunea individual, elevii concurează separat pe sexe şi pe ani de studio şi “trupe de teatru”, cu participarea elevilor selecționați din oricare din clasele ciclului liceal.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări tuturor copiilor ,care ,prin munca și talentul lor au ridicat prestigiul orașului nostru ,și ne-au făcut mândri de ei .

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!