sâmbătă, 16 ianuarie 2021

Ei sunt laureații Salonului Anual de Fotografie „Albatros”

Vineri, 20 noiembrie, orele 13.00, la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” va avea loc vernisajul expoziției fotografice ocazionate de decernarea premiilor celei de-a II- a ediții a Salonului anual de fotografie „Albatros”.

Juriul acestei prestigioase ma­nifestări – organizată de instituția care este și gazda manifestării și de Fotoclubul „Pietroasa” -, al cărui președinte a fost regizorul de film Nicolae Cabel,  a acordat premii următorilor pasionați de fotografie:

• Marele premiu – Liviu Stoica – pentru lucrarea cu titlul „ Geografia timpului” (monocrom);

• Premiul I – color – Alin Cociodar, pentru lucrarea „Vânturile – valurile”;

• Premiul I – monocrom – Diana Toma, pentru lucrarea „Senzualitate”;

• Premiul „Victor Iliu”, acordat de regizorul Nicolae Cabel – Cătălin Voinea, pentru lucrarea „Privire angelică”;

• Mențiuni color: Iulian Stoica pentru lucrarea „Vânt de secetă” și Miruna Blănaru pentru „Sublim regal”;

• Mențiuni monocrom – Cornel Nișcoveanu pentru lucrarea „Smerenie” și Vasile Neagu Mihai Dinu pentru fotografia cu titlul „Vizitator”;

• Premii speciale ale juriului: Viorel Dima pentru lucrarea „Lied” și Robert Mihai Jorăscu pentru lucrarea cu titlul „Guliver”.

La actuala ediție a Salonului au fost înscriși 17 concurenți, cu un număr de 165 lucrări fotografice. În expoziția care va fi deschisă vineri vor fi expuse 69 de fotografii printate la dimensiunile de 30/40 cm. Expoziția urmează să fie deschisă până la data de 20 decembrie a.c. Este meritul instituției organizatoare și al Fotoclubului „Pietroasa” că au re(adus) pe simezele buzoiene arta fotografică, un domeniu atât de îndrăgit de un mare număr de oameni, dar îndeosebi de posesorii de aparate fotografice. Cu excepția premiului „Victor Iliu”, toate celelalte distincții vor fi acordate în cadrul expoziției de la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”.

loading...
error: Content is protected !!