Sport

Egal dramatic în derby-ul Ligii Naționale de handbal feminin!

Gloria și CSM București au terminat la egalitate, 22-22 (10-9), partida disputată joi seară, la Sala Sporturilor, în deschiderea etapei a 6-a din Liga Națională de handbal feminin. Cele două rămân în continuare pe primele două locuri în clasament, dar pot fi depășite de Rapid, favorită la victorie în meciul de pe teren propriu cu CSM Slatina.

Gloria n-a uitat că a reușit, în fața “tigroaicelor”, cele mai bune performanțe all time din istoria sportului buzoian, câștigarea Cupei și a Supercupei României și a început în forță și partida de joi seară. Fetele lui Aurelian Roșca s-au aflat în permanență în avantaj pe parcursul primei reprize, cu excepția a două momente de început când Cristina Neagu și Compania au egalat la 2 și, respectiv, la 3. La pauză, 10-9 pentru gazde! La fel de tare au început buzoiencele și partea secundă, când reușitele succesive ale Alinei Ilie și Marijei Petrovic au dus Gloria la 13-10! Au urmat, apoi, momente foarte bune ale campioanei, care a întors rezultatul și, în minutul 38, după reușita Alexandrei Dindiligan, CSM București a preluat conducerea pentru prima dată în joc, 14-13. Și pe această linie s-a continuat, oaspetele au avut inițiativa, 19-18 cu șase minute înainte de final, ultima dată cu formația din Capitală în avantaj. Ana Maria Simion a egalat la 19, apoi s-a mers cap la cap, aruncarea Cristinei Neagu, din final, salvând un punct pentru campioană, 22-22!

Cea mai bună handbalistă din lume a fost, de asemenea, și principal marcatoare a meciului, cu 8 goluri, de la Gloria cele mai multe goluri reușindu-le Bianca Harabagiu.   

Articole similare