joi, 04 iunie 2020

Ecogen, şantaj la Primărie pentru subvenţionarea gigacaloriei?

Consiliul Local a fost convocat, miercuri, într-o şedinţă de îndată, pentru a aproba împrumutul intern în valoare de 14 milioane lei (140 miliarde lei vechi, n.r.), contractat de municipalitate cu Ministerul Finanţelor Publice, sumă care va fi folosită în totalitate la subvenţiile pentru energia termică pe care o va livra în această iarnă Regia Autonomă Municipală către buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Cu această ocazie, primarul Constantin Toma a precizat că speră ca acesta să fie ultimul împrumut contractat de municipalitate pentru subvenţionarea agentului termic: „Sper să fie ultimul împrumut de acest gen pe care îl face Primăria, pentru că această companie (Regia Autonomă Municipală, n.r.) trebuie să se descurce pe propriile picioare, iar banii care se obţin de la oamenii şi de la firmele din municipiul Buzău trebuie folosiţi în primul rând pentru investiţii, pentru dezvoltarea oraşului Buzău”, a spus Toma.

Primarul a lămurit, pe parcursul declaraţiilor de presă de după şedinţa deliberativului local, şi schimbarea sa bruscă de atitudine, dat fiind că, până nu demult, el a susţinut că nu va mai fi de acord cu subvenţionarea agentului termic. „Problema şcolilor, în primul rând, pentru că cei din sistem – mă refer la cei de la Ecogen în mod special – s-au simţit ameninţaţi şi au ameninţat la rândul lor; <ameninţat> este un cuvânt poate prea dur, dar i-au notificat pe cei de la companie să le plătească restanţa care era destul de mare, restanţă care s-a creat artifical, după părerea mea. Ei au justificat nişte costuri anul trecut, care au fost finanţate şi de Primăria Buzău şi de Guvernul României, iar ei au depăşit acele costuri şi din această cauză era deja o sumă de plată la Ecogen. În aceste condiţii, a trebuit să facem acest credit ca să putem depăşi acest moment şi să avem căldură în această iarnă peste tot, şi la şcoli şi la populaţie”, a spus primarul Constantin Toma.

Chiar dacă Toma a evitat o explicaţie tranşantă, se poate deduce, din declaraţia sa, că responsabilii Ecogen – probabil ultimul bastion al grupării fidele fostului primar Constantin Boşcodeală – au şantajat Primăria cu sistarea furnizării energiei termice în tot municipiul, în contul unei datorii ,,umflate” în mod nejustificat, obligând municipalitatea să contracteze respectivul împrumut pentru a subvenţiona şi în acest an energia termică livrată populaţiei.

5 COMENTARII

 1. mai domnule GOE ai niste informatii ERONATE iar tu esti RAU INTENTIONAT PRIN AFIRMATII , ADICA habar nu ai CE VORBESTI ,,,,,REPREZENTANTUL RAM LA ECOGEN ESTE ALTCINEVA , GHICESTE ?

  • Mai Albule nu sunt deloc rau intentionat ,eu sunt convis ca tu esti cel care vrei sa- l scoti bazma curata pe fostul director al RAM Buzau Tacea Constantin.

 2. Greu de demantelat, caracatița care a cuprins cu tentaculele ei vorace bugetele publice centrale și locale în cei 20 de ani boșcodiști. Aceasta continuă să deturneze fondurile de investiții pentru dezvoltare-modernizare către aceleași buzunare ff adânci ale nesățioșilor noștri „capitaliști staliniști”!

 3. Fratilor ,care credeati ca Tacea e usa de biserica?
  Este la fel ca si Boscodeala ,ca si Tescaru niste mafioti.
  Stiti ultima noutate ?
  Acum face parte din consiliul de administratie la Ecogen Term.
  si ce credeti ca face acolo ?trage sforile pentru a ingropa de tot RAM- ul dupa ce l -a lasat in paragina.
  Vedeti buzoieni ca domnul primar Toma a avut dreptate cand l- a demis!!!!!!!
  Domnule primar stim ca aveti de luptat mult cu acesti nemernici ,dar va rugam mergeti in continuare pe linia asta, ca alta nu exista.

 4. Iar ati cedat d-le primar in fata milogilor si a pomanagiilor. DE CE NU OFERITI SUBVENȚIE TUTUROR SOLUTIILOR DE INCALZITE, GAZE, ELECTRUCITATE, LEMNE ETC? CEILALTI SUNT MAI PROSTI SAU CUM? Sistem comunist distrus si depasit, nu se pot lepada jigodiile de el!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!