sâmbătă, 19 septembrie 2020

Echipe de control în școlile buzoiene din ordinul prefectului

Reprezentanți ai Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică,Inspectoratului Școlar Județean, precum și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență vor face parte dintr-o comisie care să verifice în ce stadiu de pregătire, din punct de vedere sanitar, sunt școlile buzoiene. Comisia a fost constituită din ordinul prefectului Leonard Dimian, se precizează într-un comunicat al Prefecturii, și va oferi inclusiv consultanță privind măsurile sanitare ce trebuie aplicate în unitățile de învățământ preuniversitar din județul în perioada pandemiei.

Primăriile ajutate să identificarea surse de finanțare pentru chiziția de echipamente de protecție pentru elevi și profesori

„Acțiunile de control se vor finaliza pe 10 septembrie, cu prezentarea către prefectul județului Buzău a unui raport – sinteză cu rezultatele verificărilor. Conform ordi­nului prefectului privind constituirea comisiilor pentru verificarea îndeplinirii ce­rințelor legale privind des­chi­derea în bune condiții a anului școlar 2020 – 2021, la nivelul județului Buzău, după debutul anului școlar se vor reverifica unitățile școlare unde s-au constatat pro­bleme deosebite și s-au stabilit măsuri pentru soluționarea acestora. În unitățile de învățământ din județul Buzău, cursurile se vor desfășura atât cu participarea fizică a elevilor, cu respectarea tuturor normelor sanitare, cât și în sistem online. În acest context, prefectul Leonard Dimian a precizat că va îndruma primăriile în identificarea unor surse de finanțare necesare pentru achiziția de dezinfectanți și de echipamente de protecție pentru elevi și profesori, precum și pentru asigurarea unui cadru medical în fiecare unitate de învățământ din județul Buzău”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Verificările efectuate de mai multe echipe formate din membrii comisiei, distribuite pe zone pentru a acoperi eficient toate unitățile de învățământ din județul Buzău, au demarat în această săptămână și vizează:

– respectarea normelor igienico-sanitare;

– autorizația sanitară de funcționare;

– executarea lucrărilor de igienizare și dezinfecție;

– asigurarea cu apă potabilă;

– starea igienico-sanitară a grupurilor sanitare;

– starea sălilor de clasă (igienizare, mobilier, paviment, iluminat, încălzire):

– executarea lucrărilor de reparații, reabilitare, consolidare, modernizare;

– gestionarea reziduurilor menajere (rampă amenajată, mod de colectare și evacuare a acestora);

– asigurarea cu materiale de curățenie și dezinsecție;

– existența examenelor medicale pentru cadrele didactice și personalul de îngrijire.

loading...
error: Content is protected !!