sâmbătă, 30 mai 2020

Echipa managerială a Spitalului Judeţean a donat sânge

Unul dintre cabinetele secţiei de Urologie din Spitalul Judeţean Buzău a fost transformat, marţi, 12 iunie, în punct de recoltare pentru donatorii de sânge buzoieni care au dorit să participe la campania ,,Numai împreună putem salva”, lansată de Centrul de Transfuzii Buzău. Printre primii donatori s-au aflat managerul SJU Buzău, Claudiu Camian, împreună cu Luminița Turcu, directorul de îngrijiri medicale.

Aceştia s-au supus, ca toţi donatorii,  procedurilor, prezentând documentele de identitate şi completând chestionarele obligatorii, pentru a putea dona, după care li s-a măsurat tensiunea şi s-au dovedit eligibili pentru a-şi duce la bun sfârşit gestul altruist de a dona sânge pentru salvarea pacienților care au nevoie de transfuzii. „Este un moment în care simt şi eu, că pot contribui direct la salvarea pacienţilor pe care medicii noştri şi întreaga echipă medicală îi ajută clipă de clipă”, a declarat managerul Claudiu Damian. Au donat ieri şi câţiva elevi ai şcolii sanitare, care efectuau practică în unitatea medicală judeţeană.

Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzău, spune că donatorii fideli au rămas foarte puţini, iar oamenii se mobilizează atunci când sunt sensibilizaţi pe reţelele de socializare de câte un caz sau atunci când este vorba despre prieteni sau rude:  „Se întâmplă uneori, atunci când se petrec anumite evenimente nedorite sau apar unele cazuri intens mediatizate, să ne confruntăm cu un aflux foarte mare de donatori. Aceştia vin, donează o singură dată şi nu mai trec pe aici. Pe moment, recoltăm o cantitate mare de sânge, dar aceasta se epuizează în perioada următoare, nemaifiind alţi donatori care să completeze rezerva”.

Mâine este ultima zi a campaniei în care punctul de recoltare este la Spitalul Judeţean Buzău.

 

loading...
error: Content is protected !!