Actualitate

Echipă din Primăria Buzău, vizită în Franța

Primăria Buzău a câștigat premiul I la competiția „Orașe durabile”, organizată de Ambasada Franței pentru orașele mari din România. Premiul i-a fost înmânat primarului Constantin Toma chiar de Excelența Sa, doamna Ambasador Laurence Auer, și a fost completat cu vizită de lucru în Franța, în intervalul 15-19 noiembrie.

Buzăul este reprezentat în Franța de o echipă din Primăria Buzău, coordonată de primarul Constantin Toma. Echipa este formată din viceprimarul Ionuț Apostu, Ileana Bănucu, director tehnic, Luminița Colțeanu, șeful departamentului Fonduri Europene și Florina Potîrnice, directoarea Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Prima întâlnire a fost la Ministerul Tranziției Ecologice, cu sediul în Arche de la Defense, unde conducerea ministerului a prezentat echipei buzoiene politica guvernului francez în ceea ce privește tranziția la economia circulară, acolo unde proiectul Buzăului de „școală circulară” a fost apreciat. În zilele de 16, respectiv 17 noiembrie reprezentanții buzoieni au fost prezenți la cea de-a 103-a ediție a Congresului Primarilor, organizat de AMF (Asociația Primarilor din Franța), unde au putut vizita o expoziție cu echipamente și servicii de înaltă tehnologie.

La finalul zilei, buzoienii s-au întâlnit cu Excelența Sa, Luca Niculescu, Ambasadorul României în Franța, la sediul ambasadei noastre din Paris. Aceasta i-a asigurat pe buzoieni că vor primi sprijin în tot ceea ce înseamnă relațiile cu partenerii francezi. „Mi-a făcut o mare plăcere să îi dăruiesc domnului ambasador <Notele politice> scrise de Alexandru Marghiloman. Într-un fel, mare om politic buzoian se reîntoarce la Paris, unde a studiat la Sorbona și a luat și doctoratul în Drept”, a scris Toma pe pagina sa oficială de Facebook.

Vineri, buzoienii vor fi oaspeții orașului Tours, pe valea Loarei, un model în Franța în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.

„Forumul româno-francez al cooperării descentralizate (adică al relațiilor directe dintre sate, comune și orașe din cele două țări) are loc în primăvara viitoare, la Brașov, cu participarea câtorva sute de primari din România și Franța”, a scris Excelența Sa, Luca Niculescu, într-o postare pe pagina de Facebook.

Articole similare