Educație

Echipa de hasdeieni „Heart of RoBots” dă întâlnire pasionaților de robotică la Muzeul Județean

S-a întors recent de la etapa mondială a FIRST Tech Challenge, SUA

Marți, 23 mai, începând cu ora 10.00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean, echipa Heart of RoBots a Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” le dă întâlnire celor care doresc să îi cunoască.

Heart of RoBots este un grup de liceeni pasionați cu obiective și realizări la nivel internațional, care își doresc să împărtășească experiențele din cadrul competițiilor din România, dar și pe cele din Campionatul Mondial din America, încercând să încurajeze cât mai mulți elevi să îi urmeze în acest domeniu. Ei vor explica ce înseamnă robotica, de la roboți din lego până la mecanisme industriale. Intrarea este liberă!

Evenimentul este organizat de Muzeul Județean în parteneriat cu Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”.

Reamintim că în această primăvară echipa de robotică ,,Heart of RoBots” de la Colegiul Național ”B.P. Hasdeu”  a participat la etapa mondială a FIRST Tech Challenge, în SUA.

 Despre această experiență, ei povestesc că „Luca, Finalistul Lista Decanilor din echipa noastră, a reușit să-l impresioneze pe Dean Kamen, fondatorul FIRST și Chris Rake, COO și Vicepreședinte Executiv al FIRST, cu abilitățile sale uimitoare de leadership și a urat tuturor echipelor din România mult succes în viitoarele eforturi.
A participat la o mulțime de conferințe și a avut ocazia să urmărească meciurile FLL, FTC și FRC.
Se înțelege foarte bine cu ceilalți trei Finaliști ai Lista Decanilor din România și au făcut atâtea amintiri împreună. Cu siguranță vor ține legătura odată cu încheierea First Championship 2023.
Chiar dacă nu a fost printre cei 10 câștigători finali, ceea ce contează este experiența minunată de care a beneficiat și șansa unică de autodezvoltare.
Luca, Alex, Alexia și Daria abia așteaptă să-și împărtășească experiențele, atât cu echipele, cât și cu alții care vor dori să participe în următorii ani.
Ei cred că aceasta este de departe una dintre cele mai bune experiențe ale lor și abia așteaptă să vadă ce urmează”.

Cine este „Heart of RoBots”

Este una dintre echipele First Tech Challenge ale Colegiului Național ”B.P. Hasdeu” Buzău. Echipa „Heart of RoBots” este alcătuită din 15 elevi ai Colegiului Național ”B.P. Hasdeu” Buzău, pasionați de robotică, care dețin nu doar abilități tehnice, ci și abilități de marketing și business.

Misiunea echipei „Heart of RoBots” este în principal atingerea standardelor înalte în cadrul competițiilor, dar și reprezentarea valorilor FIRST (Gracious Professionalism® și Coopertition®) și promovarea lor în cadrul comunității, prin organizarea și participarea la diverse evenimente.

„În fiecare an, realizăm designul 3D, asamblarea și programarea unui robot, în funcție de tema propusă de FIRST”, spun ei.

„Activitatea noastră”, mai spun hasdeienii, „este caracterizată de profesionalism, de un comportament etic atât față de partenerii, cât și față de adversari și, nu în ultimul rând, de unitatea echipei. Pentru noi „împreună” este mai mult decât un mod de a lucra, este cheia spre succes”.

 

Articole similare