Actualitate

DN2-E85, pistă de încercare pentru șoferii vitezomani pe tronsonul Buzău – Rm. Sărat

100 de permise de conducere reținute și patru dosare penale întocmite de vineri până duminică de polițiștii rutieri în timpul acțiunilor de prevenire pentru combaterea vitezei excesive pe drumurile care tranzitează județul Buzău.

De asemenea, au fost aplicate 638 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut în vederea suspendării 100 de permise de conducere.

324  dintre abaterile comise de conducătorii auto au fost la regimul legal de viteză, 82 dintre cei care au apăsat prea mult pedala de accelerație fiind nevoiți să predea permisele pentru următoarele 90 de zile. Cea mai mare viteză de la sfârșitul săptămânii trecute, 206 km/h, a fost înregistrată sâmbătă pe DN 2 E85, în afara localităţii Racoviţeni, la volanul autoturismului fiind un râmnicean de 41 de ani.

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri au reținut alte 18 permise de conducere ca urmare a efectuării manevrei de depăşire neregulamentar (8), și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice(4) și neacordare prioritate(4).

Poliţiştii au întocmit şi patru dosare penale, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice a fost de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat) și unul pentru conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Articole similare